Sari la conținut

[Stiri IT] Rușii anunță lansarea unui laptop nou, specialiștii susțin că cipurile sunt vechi de un deceniu


axelutz

Postări Recomandate

Primul laptop „made in Russia” este depășit din punct de vedere al performanței, scrie site-ul de tehnologie Futurezone, care notează că producătorul utilizează cipuri taiwaneze din 2012. Lipsa de componente noi este cauzată de sancțiunile Occidentului.

                  image.png.dcf779ac7fb06a3d86f739753af22f56.png

Notebook-ul Bitblaze Titan BM15, este fabricat de Promobit, producător rus de sisteme de stocare și servere. Compania a fost fondată în 2009, și are sedii în Omsk și la Moscova. „Un cip din seria Baikal M este instalat ca procesor pentru Bitblaze. Acesta folosește nuclee Cortex-A57 ARM din 2012”, notează publicația Futurezone, care subliniază că unitatea centrală de procesare e dotată cipuri vechi de 10 ani de la producătorul taiwanez TSMC.

Din cauza războiului de agresiune declanșat asupra Ucrainei, taiwanezii nu mai produc cipuri pentru companiile rusești, motiv pentru care Promobit trebuie să recurgă la stocurile existente.

Director comercial: „Funcționează excelent” Potrivit Ianei Brîș, director comercial Promobit, Bitblaze este suficient de rapid pentru munca de birou sau pentru vizionarea videoclipurilor de YouTube”, deși hardware-ul său nu este de ultimă generație.

Performanțe bune, carcasă subțire din aluminiu, greutate redusă. Am testat principalele aplicații de utilizator: programe de birou și vizionare pe YouTube. Funcționează excelent. Bateria ține până la 5 ore. Continuăm testarea, pregătind lansarea oficială”, a transmis Iana Brîș, pe pagina ei de pe rețeaua de socialiare rusă Vkontakte.




Click aici pentru sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate