Sari la conținut

[Știri - League of Legends] SCHIMBĂRILE DIN JUNGLĂ ÎN PRESEZONUL 2023


sunt un păcătos

Postări Recomandate

  081022_LoL_Pls_Preseason_2023_Changes_Ba

 

Mai multe detalii despre schimbările din junglă în presezonul 2023. 

Salutare, jungleri, a trecut ceva vreme de când am actualizat ultima dată jungla într-un mod semnificativ, și la drept vorbind, căminul nostru plin de plante dintre culoare are nevoie de un pic de atenție. Cum jucăm cu toții în principal în junglă (nota editorului: te poți numi jungler dacă joci cu Shaco?), știm că rolul n-a ținut pasul cu vremurile și că are nevoie de niște retușuri. Știu, știu, ''Riot reface jungla'' e un titlu care ne bagă pe toți în sperieți; joc în junglă din sezonul 2, așa că îmi dau seama ce simțiți. 

 

 

Jungla este un rol puternic, dar și sacul de box al echipei. Ar trebui să facem gank-uri pe toate culoarele, să controlăm tot jocul macro, să farmăm taberele noastre la perfecțiune și să asigurăm controlul viziunii – TOATE odată. E mult. Și asta-i grozav – este motivul pentru care ne place să jucăm în acest rol –, dar e mult prea mult ca să ne aruncăm înainte fără să avem o plasă de siguranță.

Nu vrem ca majoritatea jucătorilor să evite cu tot dinadinsul să joace în orice rol, și adevărul este că am dat greș din punctul ăsta de vedere în ceea ce privește jocul în junglă. În episodul recent al LoL Pls, Riot Phroxzon a vorbit un pic despre planurile noastre pentru presezon, care se axează în principal pe sistemele de comunicare și viziune, schimbările din junglă și Dragonul chimtech. Pentru că am filmat videoclipul cu ceva timp în urmă (apropo, așa se face), sunt aici ca să vă comunic niște detalii suplimentare acelora dintre voi care vor să afle mai multe!

Mulți jucători de LoL văd ce set complex de strategii și cunoștințe despre joc este necesar pentru a fi cât de cât competent în junglă și se sperie. Vrem să diminuăm acest obstacol din calea lor. Una dintre modalitățile prin care vom face asta este să-i inițiem pe jucători, arătându-le cum să joace rolul și ajustând mecanicile ca să dea pedepse mai mici și să fie mai intuitive. Aici, obiectivul categoric nu este să diminuăm jungla sau să eliminăm abilitatea voastră de a vă manifesta cunoștințele despre junglă, ci să ne asigurăm că jungla este complexă acolo unde este bine să fie.

În prezent, explorăm unele modificări precum ajutoarele de deplasare prin junglă – ceva asemănător obiectelor recomandate, dar în schimb se referă la cum să realizați prima ucidere a tuturor monștrilor din tabere, fiind un pas spre stăpânirea cu măiestrie a acestui rol.

De asemenea, ne interesează și să ajustăm atragerea monștrilor din tabere, inclusiv raza și regulile de resetare ale acestora. Când ești mai nou în acest rol și îți pierzi accidental răbdarea pentru tabere, te simți ca și cum te-ar fi plesnit cineva peste față. Chiar și pentru jucătorii cu experiență, regulile sunt complicate și uneori campionul vostru se simte inutil, pentru că nu poate abuza de aceste reguli așa cum fac ceilalți campioni. Jungla în sine n-ar trebui să fie factorul decisiv în ceea ce privește viabilitatea unui campion. 

        081022_Fiddle_Leash_Fail.jpg

 

Momentan, în LoL, este nerealist să ne așteptăm ca foarte multe personaje diferite să fie viabile la cele mai înalte niveluri de joc, pentru că multe dintre ele pur și simplu nu-și pot optimiza uciderea taberelor suficient ca să țină piept împreună cu restul. Oare Rammus va fi vreodată puternic la nivelurile mai mari de îndemânare, cu o ucidere a taberelor atât de lentă și de fragilă ca acum?

Dacă optimizarea uciderii taberelor din junglă nu mai este un obstacol important în calea viabilității junglei, se va putea juca acolo cu mult mai mulți campioni. Jocul meta va fi mai puțin bătut în cuie, iar jungla în sine nu-ți va spune că nu te pricepi la joc numai pentru că l-ai ales pe Warwick și ai vrut să vânezi vulturii. Îndemânarea ar trebui să fie răsplătită pentru toată lista de campioni, nu doar pentru cele câteva care pot ucide eficient taberele din jungla actuală. Odată cu aceste modificări, se vor pierde o parte dintre ocaziile de a vă manifesta îndemânarea la uciderea taberelor, dar asta înseamnă că putem muta o parte din complexitatea și cerințele de îndemânare ale junglei dinspre optimizarea uciderii taberelor spre alte zone. Credem că, per ansamblu, acesta va fi un compromis bun pentru junglă.

Riot Phroxzon a vorbit și despre unele dintre planurile noastre privind modificările la sistemele de comunicare și, într-adevăr, luăm în considerare modurile în care pot fi folosite acestea de către jungleri ca metodă de manifestare a îndemânării. Avansarea în junglă se bazează pe comunicarea proactivă, așa că ne asigurăm că acest rol are la dispoziție mai multe instrumente pentru a face exact asta. Totodată, este și rolul axat cel mai mult pe strategia macro. Dar de fapt poate părea o sarcină imposibilă să vă convingeți echipa să sprijine alegerile voastre. Explorăm posibilitatea de a le oferi junglerilor mai multe instrumente cu care să-și convingă echipa să cucerească obiective sau cu care să comunice gank-urile lor camarazilor de pe culoar, printre alte idei. 

 

081022_Greater_Murk_Wolf.jpg

Ultima schimbare majoră adusă junglei în acest presezon va fi cea referitoare la obiectele pentru junglă. Obiectele actuale sunt funcționale, dar nu sunt foarte interesante sau ușor de înțeles (mai ales în cazul ''Nimicirii zdrobitoare''). Motivul pentru care majoritatea dintre noi suntem atrași de junglă este că e diferită de culoare – nu vrem să stăm pe un culoar și să farmăm cu elegantele obiecte făurite de Doran. Obiectivul schimbărilor privind obiectele pentru junglă este să le facem să exprime diferența dintre uciderea palpitantă a taberelor și farmarea de minioni plictisitori.

S-ar putea ca unii dintre voi să-și amintească zilele de odinioară ale ''Spiritului șopârlei vârstnice'' sau ale ''Felinarului lui Wriggle'', atunci când obiectele pentru junglă păreau mai importante și mai de impact. Dar să fim sinceri și să recunoaștem că și acelea aveau problemele lor. Vrem să surprindem o parte din acea fantezie, adăugându-i de data asta o mică întorsătură neașteptată... însoțitorii.

Acești însoțitori vă vor ajuta cu tot felul de mărunțișuri din junglă, cum ar fi uciderea taberelor sau a monștrilor epici (gândiți-vă la vechea ''Devorare completă''). Pe măsură ce avansați prin junglă, vă veți hrăni și crește treptat însoțitorul, până când se maturizează suficient ca să vă poată ajuta el pe voi.

Încă nu ne-am hotărât asupra designului (sau ilustrațiilor) definitiv al însoțitorilor, și ca să vă scutesc pe voi (și pe editorii mei) de chinul de a încerca să înțelegeți ce încerc să exprim cu ajutorul textului, iată câteva ilustrații. Doar rețineți că acestea nu vor fi lansate live, iar designul definitiv va arăta, cel mai probabil, diferit: 

 

081022_bb_wulf_web.jpg

Primul nostru prototip a fost un lup din junglă care vă urma peste tot și ori de câte ori ucideați o tabără, flăcările magice ale lui Ahri izbucneau în gura lupului. La un moment dat, lupul se făcea mic, mic de tot (spre deosebire de dragostea pe care i-o purtam noi) și vi se fixa pe cap. Apoi, o versiune recolorată a formei de tigru (care va fi în curând depășită) a lui Udyr strălucea asupra voastră, în timp ce efectul sonor al activării supremei lui Aatrox era redat în mod repetat (și la nivel global, ups).

N-o să vă vină să credeți, dar așa arată designul de joc la vârf. 

081022_Udyr_JGL_WIP_WEB.jpg

Și până la urmă ce face? Deocamdată, ținem asta secret, în timp ce ne hotărâm exact cât de puternică vrem să fie această îmbunătățire vizavi de setul de bază, rune, obiecte etc., precum și exact ce instrumente vrem să le ofere junglerilor.

Dincolo de asta, încă mai sunt destule întrebări la care încercăm să găsim cel mai bun răspuns. Crabul funcționează așa cum vrem noi? Junglerii ar trebui oare să invadeze atât de mult pe cât o fac? Cât de importanți ar trebui să fie junglerii pentru doborârea monștrilor epici? Și așa mai departe. Vom căuta aceste răspunsuri pe măsură ce continuăm să construim presezonul. Vă mulțumim că ați citit articolul și nu uitați să-i mulțumiți și voi junglerului vostru în următorul meci! 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate