Sari la conținut

[Stiri IT] Telefoanele OPPO și OnePlus nu mai pot fi comercializate în Germania


Mr.JohnnySins

Postări Recomandate

  • Administrator

oneplus-logo.jpg?resize=700,467&quality=

Decizia vine ca urmare a unui proces pierdut pentru un patent deținut de Nokia. Întrebarea logică este dacă nu cumva se va impune acest embargo și în restul Europei?

Asta pentru că piața europeană este reglementată la comun, iar o decizie dintr-un stat poate deveni obligatorie la nivel comunitar. Sau, Nokia, ar putea da în judecată ambele branduri și în alte țări europene, folosind precedentul actual. Iar asta ar fi o lovitură imensă pentru OPPO (care nu se vinde oficial deloc în SUA), dar și pentru OnePlus (ei sunt prezenți acolo, dar nu foarte agresiv). Mai ales acum, când OnePlus și-a lansat ultimul flagship taman pe Broadway!

Se pare că problemele persistă de ceva timp, pentru că sunt ani de când OPPO și OnePlus sunt acuzate de Nokia că ar folosi un patent 5G fără permisiunea lor și, mai ales, fără să plătească! Decizia tribunalului german spune că, începând de azi, fie cele două companii plătesc redevențe către Nokia, fie scot tehnologia de pe viitoarele telefoane. Iar, cum pe actualele terminale nu au cum să facă asta, iar plata nu a fost agreată de companiile chineze, vânzările au fost sistate.

Partea mai interesantă este cum lumea trece Nokia la companii decedate, când finlandezii mai dețin încă tone de patente valide pentru tehnologiile actuale, chiar dacă nu mai înseamnă nimic p piața de terminale…

sursa

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate