Sari la conținut

[Stiri IT] Când tehnologia o ia razna: un robot a fracturat degetul unui băiat, la un meci de șah


unguru

Postări Recomandate

image.png

Tehnologia e bună, ne ajută să evoluăm. Dar ce ne facem când se întoarce “împotriva noastră”? Un robot a fracturat degetul unui băiețel în vârstă de șapte ani în timpul unui turneu de șah la Moscova.

Conform presei din Rusia, citată de BBC, robotul a fracturat degetul copilului. În social media au apărut imagini cu momentul în care robotul de șah a fracturat degetul copilului. Le poți vedea mai jos.

“Bineînțeles că este rău că s-a întâmplat asta”, a declarat Serghei Lazarev, președintele federației de șah din Moscova.

Lazarev a declarat că anterior robotul a jucat multe meciuri împotriva oamenilor și nu au mai existat incidente. Băiatul a putut continua turneul cu degetul imobilizat.

 

De ani de zile, informaticienii tot avertizează asupra pericolelor pe care le prezintă roboții cu inteligența artificială (AI) însă cum totul pare de domeniul filmelor SF, aproape nimeni nu le dă crezare. Nu pe deplin, cel puțin.

În timp ce această tehnologie de ultimă oră este capabilă de descoperiri uimitoare, cercetătorii au observat, de asemenea, părțile mai întunecate ale sistemelor de învățare automată, arătând cum un AI poate ajunge chiar și la concluzii sexiste și rasiste, în anumite cazuri.

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate