Sari la conținut

[Stiri IT] Oare era HDD-urilor se apropie de sfârșit?


unguru

Postări Recomandate

image.png

Un raport recent al publicatiei Storage Newsletter discută despre reducerea vânzărilor de HDD-uri din al doilea trimestru al acestui an, arătând o scădere consistentă de 33% în fiecare an. Motivul pentru care asta se întâmplă este cel mai probabil lipsa de cerere constantă din partea clienților. În ultimul trimestru, vânzările de hard disk-uri în cadrul pieței de consumatori și business-uri a însumat doar 45 de milioane de unități. În 2010, prin comparație, HDD-urile au atins vârful de 651 de milioane de unități, asta însemnând o medie de 162 de milioane în fiecare trimestru al acelui an.

HDD-urile încep să rămână în urmă

Având în vedere că nevoia pentru HPC crește, este din ce în ce mai multă nevoie de HPC, motiv pentru care lumea se îndreaptă spre medii cloud-based. De ce? Pentru că sunt ieftine, consumul de curent este minim, și oferă cele mai convenabile dimensiuni de stocare în comparație cu SSD-urile. În prezent, cererea de hard disk-uri este relativ stagnantă, cu o mică scădere în vânzări în comparație cu 2021. Pe lângă HDD-uri, electronicele pentru desktop sunt de asemenea afectate de o scădere în vânzări, principala cauză fiind, evident, inflația.

De asemenea, reducerile de prețuri ale SSD-urilor au făcut consumatorii și afacerile să se îndrepte spre această opțiune, în defavoarea hard disk-urilor. Este doar o chestiune de timp până HDD-urile vor fi înlocuite de SSD-uri, până va apărea o opțiune mai convenabilă.

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate