Sari la conținut

[Stiri IT]Windows 11 devine din ce în ce mai popular în rândul gamerilor


unguru

Postări Recomandate

image.png

Chiar dacă nu s-a bucurat de cea mai fericită dintre lansări, Windows 11 pare că a reușit să cucerească încetul cu încetul inimile gamerilor. Asta reiese din cele mai recente statistici oferite de Steam Hardware Survey care ne dezvăluie că cel mai nou sistem de operare de la Microsoft a înregistrat o creștere în user-base de 1.64% doar luna trecută. Asta duce numărul total de gameri care îl folosesc la 21%. Ok, nu se bate cu Windows 10 care conduce clasamentul cu un procentaj de 71%, dar se apropie pe zi ce trece.

image.png

Gamerii încep să aprecieze Windows 11

Windows 11 a debutat în luna octombrie a anului trecut și încă de la început s-a concentrat destul de mult pe gaming, încercând să ademenească pasionații de jocuri. Și chiar dacă a avut câteva probleme în primele două-trei luni, acum este un sistem de operare matur care poate fi utilizat fără probleme atât în jocuri, cât și la muncă sau în sarcinile de zi cu zi.

Printre caracteristicile de gaming pe care le oferă cel mai nou sistem de operare de la Microsoft se numără DirectStorage API și o funcție de Auto HDR. Pe lângă asta, Windows 11 vine și cu multe schimbări ale interfeței grafice și este mai arătos decât 10. Microsoft susține că adopția acestui sistem este mai rapidă decât în cazul lui Windows 10, iar integratorii de sisteme și laptopuri pare că l-au acceptat și îl pre-instalează pe aproape tot ce este nou lansat.

Dacă oamenii din cadrul Microsoft responsabili cu întreținerea sistemului de operare vor fi mai atenți și pe viitor actualizările nu vor mai strica chestii importante, am putea vedea o rată de adopție și mai mare. Până atunci, piața este împărțită între Windows 10 și 11, cu o parte din ce în ce mai mare fiind ocupată de pletora de distribuții Linux care au căpătat un boost de popularitate după lansarea lui Steam Deck. Și chiar dacă SteamOS este departe de a amenința măcar poziția lui Windows 7, nu înseamnă că Microsoft ar trebui să se culce pe-o ureche în ceea ce privește Windows 11.

https://zonait.ro/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate