Sari la conținut

[Stiri IT]NVIDIA ar putea amâna lansarea RTX 4000 până în decembrie 2022


unguru

Postări Recomandate

NVIDIA-RTX-3080-Ti-si-RTX-3070-Ti-780x47

Pare că NVIDIA navighează ape tulburi în ultima vreme, pe măsură ce se apropie lansarea generației de plăci video RTX 4000. După o criză de componente cum nu am mai văzut de mult, piața hardware și-a revenit încet, iar acum producătorul de plăci video se regăsește în situația în care are stocuri mai mari decât cererea. Iar asta este o veste extrem de proastă pentru planurile de viitor ale companiei. Și nici măcar încercările de a micșora capacitatea de producție nu au dat roade, mai ales că deja fusese plasată comanda și nu cred că mai este cale de întoarcere.

Cele mai noi informații vin de pe canalul de YouTube Moore’s Law is Dead, care ne vorbește despre RTX 4000 și cum ar fi trebuit să ajungă pe piață în luna octombrie a acestui an. Dar s-ar părea că NVIDIA se găsește în situația în care o amânare până în decembrie este o mișcare mai înțeleaptă. Asta nu înseamnă că nu vom primi măcar o prezentare a plăcilor până atunci, dar va dura puțin până când vom putea cumpăra una.

Problema mai mare este reprezentată de competiție, iar în cazul AMD se pare că această criză a fost gestionată mai bine. NVIDIA are acum o decizie foarte grea de luat, întrucât o amânare mai lungă ar însemna să le ofere șansa celor de la AMD să le ia fața cu lansarea RDNA 3. Dar la cât de interesante au fost ultimele plăci Radeon, mi-e greu să cred că tabăra verde ar vrea să riște asta. Rămâne de văzut cum va fi gestionată situația și mai important, cât de mult vor scădea în continuare prețurile.

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate