Sari la conținut

CS:GO - ESIC ridică suspendarea antrenorului zakk de la CSGO 9z


dRama t i c a

Postări Recomandate

Comisia de integritate a sporturilor sportive (ESIC) a ridicat suspendarea antrenorului principal al 9z CS:GO, Rafael "zakk" Fernandes, a confirmat Dexerto.

9z-zakk-RMR-1024x576-jpg.webp

 

Zakk a fost unul dintre cei trei antrenori suspendați provizoriu de ESIC pe 5 mai, cu câteva zile înainte de începerea PGL Major Antwerp, pentru că a întâlnit bug-ul spectatorilor în meciurile competitive. El a avut varianta statică a bug-ului în 1,5 runde de-a lungul a două meciuri între 2018 și 2020, în timp ce antrena două echipe diferite, Luminosity și 9z.

Din cauza suspendării, el nu a putut să fie alături de 9z în primul lor turneu Major din istorie. Echipa sud-americană, care includea jucători din Argentina, Uruguay și Chile, a fost eliminată pe locurile 23-24, în urma înfrângerilor suferite în fața ENCE, MIBR și Team Liquid în Challengers Stage.

9z-Americas-RMR-1024x576-jpg.webp

zakk l-a ghidat pe 9z la Anvers Major, dar apoi nu a participat la turneul principal


Contactat de Dexerto, ESIC a explicat că, după ce a "primit informații suplimentare" de la zakk ca răspuns la notificarea de acuzație, comisarul Ian Smith "și-a format părerea că o suspendare provizorie nu mai este necesară până la emiterea hotărârii finale a ESIC".

"În mod normal, comisarul ar menține o suspendare provizorie în situația în care o amenințare la adresa integrității, fie ea reală, potențială sau percepută, este, în opinia comisarului, reprezentată pentru evenimentele membrilor în absența unei sancțiuni provizorii", a adăugat ESIC

zakk a fost văzut antrenând 9z în Roobet Cup 2022, o competiție online găzduită de Relog, organizator de turnee în parteneriat cu ESIC.

Organizația de supraveghere a sporturilor electronice a declarat pentru Dexerto că o decizie finală în cazul lui zakk va fi luată în scurt timp.

Anchetă în curs de desfășurare
Antrenorul brazilian riscă în continuare o potențială interdicție pentru că a întâlnit acest virus. În declarația sa din 5 mai, ESIC a subliniat că, în cazul variantei statice a bug-ului, "simplul potențial de exploatare", indiferent dacă s-a obținut sau nu un avantaj neloial, "a creat o oportunitate nerectificată pentru un avantaj neloial".

 

Varianta statică este cea mai comună variantă a bug-ului antrenorului, ceea ce a dus, în septembrie 2020, la interdicția a 37 de antrenori pentru perioade de la puțin sub patru luni la trei ani. Ulterior, s-a dezvăluit că există alte două variante ale bug-ului, numite "free roam" și "third-person". Potrivit ESIC, aproape o sută de antrenori încă se confruntă cu potențiale interdicții pentru utilizarea bug-ului.

peacemaker-Imperial-RMR-1024x576-jpg.web

Luna trecută, pacemaker a fost autorizat de ESIC

 

Pe lângă zakk, Luis Tadeu de la Imperial și Sergey Shavaev de la Team Spirit au fost suspendați provizoriu de ESIC înaintea majorului din Anvers. Pe 26 mai, la câteva zile după încheierea maiorului, pacificatorul a dezvăluit că a fost autorizat de ESIC, descriind rezultatul drept „cea mai mare victorie a carierei mele”.

Într-o declarație emisă două zile mai târziu, ESIC a explicat că a considerat că dovezile furnizate de pacemaker sunt „convingătoare”. Antrenorul brazilian a întâlnit varianta de roam liber, cea mai gravă dintre cele trei, dar pentru că ESIC consideră această variantă o infracțiune de înșelăciune, este necesar să se stabilească că rezultatul unui avantaj nedrept este atins pentru stabilirea unei taxe.

IMG-20220626-052040.jpg

În cele din urmă, pacemaker  fost suspendat pentru 22 de zile pentru că „nu a luat măsurile adecvate în timpul sau după meciul relevant pentru a aduce bug-ul în atenția autorităților relevante”.

hally, care a avut varianta statică a bug-ului, rămâne suspendat de la evenimentele membrilor ESIC, urmând ca o decizie finală asupra cazului său să fie făcută în scurt timp. Team Spirit va participa la etapa IEM Cologne Play-In în iulie, dar rămâne neclar dacă antrenorul rus va putea ghida echipa la eveniment.

 

Sursa : www.dexerto.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate