Sari la conținut

[Știri gaming] Sony speră să capitalizeze de pe urma PS5: când speră să depășească PlayStation 4


Erikutz

Postări Recomandate

image.thumb.png.0492e976b16e5145d416538e1ae01562.png

 

Jucătorii de PC au fost afectați în mod deosebit de greu de lipsa de piese, care a afectat și producția de console. Cea mai recentă consolă de la Sony, PlayStation 5, a fost notoriu dificil de pus mâna pe ea, iar asta nu pare să se normalizeze până în jurul anului 2024.

În prezentarea financiară recentă a Sony, compania a recunoscut problemele legate de aprovizionare atunci când vine vorba de vânzările PS5. Prezentarea a inclus un slide care arată vânzările comparative pentru consolele PS4 și PS5. În timp ce PS5 a depășit vechiul PS4 în primul său an, a rămas în urmă anul următor din cauza constrângerilor de aprovizionare. De asemenea, Sony și-a crescut producția PS4 din cauza penuriei, ceea ce probabil a ajutat.

Graficul continuă să arate proiecțiile Sony pentru anul trei, în care speră să reducă decalajul dintre vânzările PS4 și PS5. Asta înseamnă că Sony nu se așteaptă ca PlayStation 5 să reia primul loc pentru vânzările de console ale companiei până în 2024.

 

Criza începe să treacă

 

Se întâmplă și atunci când CEO-ul Intel crede că deficitul de cipuri s-ar putea reduce în sfârșit.

Atât Covid, cât și invazia Ucrainei de către Rusia au fost citate ca obstacole continue în calea creșterii ofertei, așa că strategia actuală a Sony implică aprovizionarea de la mai mulți furnizori diferiți. Având în vedere că problemele care împiedică vânzările Sony par să fie legate de ofertă, mai degrabă decât de cerere, este logic ca firma să facă tot ce poate pentru a reduce acest decalaj.

Și Sony are o mulțime de stimulente pentru a se asigura că PS5 merge bine. Pe lângă vânzările de console, raportul financiar arată că există o creștere clară a vânzărilor de jocuri atunci când există console disponibile pentru cumpărare. Există, de asemenea, noul PlayStation VR 2 care va fi o îmbunătățire uriașă față de eforturile anterioare de realitate virtuală și va avea nevoie de PS5 pentru al rula.

Dar acesta este și o dovadă a duratei de viață a PS4, mai ales în comparație cu PS3 de dinainte. Aceste rapoarte arată că vânzările digitale de PS4, inclusiv cele din jocurile Free to Play, reprezintă o bună parte din profit pentru Sony, cu jocuri precum Fortnite și Genshin Impact remarcate pentru contribuțiile lor financiare. Având în vedere că PS5 este încă la 2 ani de la atingerea vânzărilor PS4, este posibil ca aceste cifre să nu se schimbe încă pentru o perioadă.

 

 

Sursa: Click aici!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate