Sari la conținut

[Stiri IT] NVIDIA continuă să piardă bani, pe măsură ce piața criptomonedelor se prăbușește


b0rn0key

Postări Recomandate

Stocuri-NVIDIA-pa-pa-karma-crypto-780x47

NVIDIA navighează prin ape tulburi în ultima perioadă, pe măsură ce începe să resimtă prăbușirea pieței de criptomonede. După ce a încasat o amendă de 5.5 milioane de dolari pentru că și-a mințit investitorii cu referire la sursele de venit, compania continuă să piardă procente importante din valoarea acțiunilor la bursă. Această întâmplare ne arată cât de „puțin” și-au băgat cei din tabăra verde nasul în povestea asta cu minatul de criptomonede.

Pentru cei care nu sunt la curent cu știrile din domeniul tech, în ultima perioada am fost martorii unui eveniment important. Piața de criptomonede este în prăbușire, pe măsură ce investitorii încep să își vândă monedele virtuale și caută oportunități noi de investiții. Monedele mai puțin cunoscute au fost primele care au încasat lovitura, dar și giganții precum Ethereum și Bitcoin încep să se resimtă.

Poate că NVIDIA va învăța o lecție…

Această situație creează un efect de domino: dacă prăbușirea nu se oprește, investitorii se vor speria și se vor reorienta spre alte domenii. Asta va scădea mult cererea de criptomonede, care va duce la scăderea numărului de mineri, care la rândul sau va duce la scăderea cererii de plăci video cu care să desfășoare această activitate. Și cine o să sufere toate efectele acestei crize? Păi, clar nu producătorii de plăci video, al căror venit provine în principal din zona enterprise și cea de gaming. Din nefericire pentru ei, NVIDIA nu se încadrează în categoria asta.

Astea sunt vești bune și vești proaste. Vreau să încep cu alea proaste, așa că am să vorbesc despre impactul negativ al acestei crize. Cei care au investit bani în acțiunile NVIDIA vor înregistra pierderi din ce în ce mai mari. Compania în sine pierde o bucată bună din venitul anual, ceea ce i-ar putea afecta capacitatea de a produce plăci video.

Partea bună este că oricum cererea va scădea masiv, ceea ce-i va obliga atât pe cei de la NVIDIA, cât și pe cei de la AMD să scadă prețurile din magazine ca să poată face față valului de plăci video la mâna a doua care va inunda piața. Stocurile nu scad atât de mult din cauza gamerilor și a utilizatorilor pro, întrucât aceștia nu au nevoie de câte 100 de plăci fiecare. Iar prin asta sper că o lecție a fost învățată și următoarea criză de hardware va fi gestionată mai bine de către producători. Fără să ne arunce praf în ochi mințind frumos că ei, de fapt, depun eforturi pentru gameri.

-> Sursa <-

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate