Sari la conținut

[Stiri IT] Primele laptopuri cu grafică Intel Arc sunt ridicol de scumpe pentru performanța oferită


b0rn0key

Postări Recomandate

Intel-Arc-Alchemist-min-780x470.png

Intel a reușit să crească hype-ul în rândul celor care abia așteptau lansarea oficială a noului GPU Alchemist/Arc. Din păcate, pentru ceva atât de mult așteptat, debutul Intel Arc a fost destul de slăbuț și pe alocuri dezamăgirotr. Primele laptopuri care beneficiază de soluția grafică a producătorului au fost deja puse la vânzare în Statele Unite, dar mulți le consideră mult prea scumpe pentru ceea ce oferă de fapt seria Arc.

Primele două modele echipate cu Arc A370M puse la vânzare sunt Asus Zenbook Flip și un HO Spectre. Ambele sunt modele 2-in-1 cu ecrane de 15 inchi, la prețurile de 1400, respectiv 2000 de dolari. Ambele integrează un procesor Core i7 de generația a 12-a, 16GB de RAM și SSD de 1TB, precum și dotări de 2022 precum Wi-Fi 6 și TB4.

În mod normal, nu prea ai avea ce să comentezi. Sunt jucării bune și moderne, care profită din plin de design-ul 2-in-1, dar nu te aștepta să fie cele mai potente unelte pentru gaming, și fix ăsta este motivul pentru care prețurile sunt nejustificat de mari. În momentul în care Intel și-a dezvăluit noul GPU luna trecută, a specificat că Inel Arc/Alchemist A370M ar urma să fie regăsit în laptopuri ce pornesc de la 900 de dolari. Păi, eu nu văd astea 900 de dolari le respectivele modele. Eu văd doar prețuri de peste o mie de dolari, hmm.

FPNvlmqXoAAJQOd?format=jpg&name=small

Intel Arc mai are de învățat

Este greu să joci pe avocatul diavolului și să înțelegi oarecum pricing-ul ăsta, în special pentru că nu prea s-au efectuat teste de performanță. Intel nu a trimis oficial nicio mostră pentru review niciunei publicații (fapt care poate îi subliniază această frică de eșec), dar AMD a postat câteva benchmark-uri în care au fost comparate rezultatele celor două laptopuri Intel Alchemist cu scorurile obținute de propriul 6500M pentru notebook-uri. Aici se observa semne de performanță de până la 50%, un semn clar că debutul lui Intel pe piața plăcilor video este destul de slăbuț, pentru că, până la urmă, producătorul face primii pași în această lume dominată de o competiție feroce.

-> Sursa <-

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate