Sari la conținut

[Stiri IT] NVIDIA ar putea lansa o placă video cu TGP de 900W!


Demon

Postări Recomandate



NVIDIA-Logo-720p-780x470.jpg

Mă doare capul… o zic cu cea mai mare sinceritate. Stăteam pe net și citeam despre RTX 4000 și ce ar putea reprezenta plăcile din generația Ada Lovelace odată ce vor fi disponibile pe piață, iar o informație venită de la un leaker de încredere m-a faultat destul de tare. Este vorba despre o potențială placă video de la NVIDIA cu un consum de 900W. Da, da, cât un PC de gaming ultra-performant cu 12900KS și RTX 3090 Ti.

 


Se pare că undeva prin cotloanele fabricilor NVIDIA, există un prototip de placă care folosește varianta cea mai dezinhibată a chip-ului AD102 și oferă 48GB de memorie VRAM GDDR6X de 24Gbps, folosește doi conectori de 16 pini pentru alimentare și ar putea veni cu un TGP de 900W. Bine, acum sunt sigur că prototipuri din astea au tot existat și or să existe, doar că în piața actuală nu aș fi atât de surprins să văd așa ceva pe viu.

 

Iar dacă asta ar deveni realitate, industria de PC building așa cum o știm se va schimba în rău. Și la finalul zilei, poate că asta vor producătorii; în special NVIDIA care are la îndemână excelentul GeForce Now pentru gaming care deja oferă gameplay la 120FPS și rezoluție 1440p. Toate astea la nici trei ani după lansarea oficială. Adică despre ce vorbim?

În același timp, dacă placa asta se adeverește, o să fie fără doar și poate vorba despre un model dedicat mediului profesional, unde nu contează consumul și eficiența, iar cei 48GB de memorie video ar fi folosiți în totalitate. Dar poate că totul este doar un vis urât în care NVIDIA testează limitele noii arhitecturi și o astfel de atrocitate nu va bântui niciodată industria. 


Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate