Sari la conținut

[Stiri IT] iOS 16, Mac-uri noi, procesoare mai bune – Ce surprize ar putea dezvălui Apple în cadrul WWDC 2022


Demon

Postări Recomandate

Apple-WWDC-2022-780x470.png


 

WWDC 2022 este chiar după colț, iar participanții vor putea asista la tot felul de anunțuri interesante care aduc în prim-plan imensul catalog Apple. Evenimentul va avea loc pe la începutul lui iunie și va fi organizat în întregime online. Pe durata acestuia, dezvoltatorul va susține o serie de keynote-uri și workshop-uri, iar în centrul atenției vor fi, desigur, toate noutățile privind produsele preferate ale fanilor.

Deci, de pe 6 până pe 10 iunie, Apple o va ține tot în reveal-uri, așa că întreaga comunitate a sărit să-și dea cu presupusul în baza torentului de leak-uri din ultima vreme. Ce va prezenta producătorul la WWDC 2022? Să fie oare doar despre inovațiile promise pentru iOS, iPadOS, MacOS, watchOS și tvOS? Nu prea cred.
 

MacBook Air nou și debutul lui M2
 

WWDC 2022 ar putea fi o ediție specială în sensul că se va concentra și pe partea de hardware. Iar cu toate zvonurile din ultima vreme care aduc în discuție un refresh al lui MacBook Air, respectabilul model entry-level ar putea fi unul dintre vedetele de anul acesta în cadrul conferinței. Noul Air va fi și el alimentat tot de procesorul in-house al celor de la Apple, iar trăsătura definitorie a laptopului va fi subliniată de un design mai slim și de culori noi, alături de o performanță sporită.


Apple-MacBook.png


 

Pe lângă MacBook Air, Apple ar putea foarte bină să anunțe și upgrade-ul chip-ului M1 sub forma iterației M2. Procesorul M1 a fost găzduit de nume ca Mac mini, MacBook Air-ul precedent, MacBook Pro și iMac. Cumva a reușit să ajungă și pe iPad Pro și Air, iar variantele îmbunătățite, adică M1 Pro, M1 Max și M1 Ultra au luat cu asalt Mac Studio-urile.

SoC-ul M2 ar putea fi începutul unei noi familii de procesoare mai puternice și mai eficiente, bazate pe arhitectura de 4nm și împărțite în nuclee de performanță și nuclee grafice mult mai bine optimizate. Unii ar zice că M2-ul va fi chiar un rival pentru viitoarele procesoare 13th-Gen a celor de la Intel, dar rămâne de văzut cum se prezintă lucrurile. M2 ar putea lua naștere direct în circuitele mult așteptatului MacBook Air, urmând a-și face loc pe tot mai multe Mac-uri și iPad-uri. Și da, Apple ar putea lucra la un MacBook Pro de 13 inci care să fie alimentat de aces chip. Acesta, alături de refresh-ul adus lui Air, au șanse să își facă apariția la WWDC 2022.


m1-ultra-apple-chip-overview-720x720-1.j


 

Un Mac Pro adus la zi
 

Încă de când Apple a prezentat lumii dispozitivele bazate pe procesoarele M1, comunitatea a început să împreăștie zvonuri legate de un refrehsh adus lui Mac Pro. Asta înseamnă că Mac Pro, de altfel printre puținele device-uri Apple care nu au făcut încă trecerea de la procesoarele Intel la soluțiile proprietare, ar putea reveni sub forma unui refresh care beneficiază de puterea unui chip custom Apple, bazat pe 20 sau 40 de CU (compute units) și configurat fie cu 16 nuclee high-performance + patru nuclee efficiency pentru varianta cu 20 CU, fie cu 32 de nuclee high-performance + opt nuclee efficieny pentru varianta cu 40 CU.

 

apple-mac-studio-m2.jpg

 

Aceste procesoare modificate vor integra 64 sau 128 de nuclee grafice suficient de puternice pentru a înlocui cu succes Intel Xeon-urile de pe actualul Mac Pro. Deci Apple are tot felul de strategii inventive și pe alocuri neortodoxe. Ca idee, gândiți-vă că M1 Ultra are 20 de nuclee, 114 miliarde de tranzistori și 64 de nuclee grafice. Cum s-a ajuns la asta? Păi, Apple efectiv a conectat între ele două procesoare M1 standard, iar tehnica asta ar putea fi repetată cu două chip-uri Ultra pentru și mai multă putere.

 

Succesorul lui Pro Display XDR

După lansarea lui Studio Display, era timpul ca Apple să vină cu un urmaș demn pentru monitoarele sale Pro Display XDR, deci la WWDC 2022 există șansa să vedem o variantă îmbunătățită cu o rezoluție de 7K. Încă nu se știe cât de mare va fi saltul de la actualul Pro Display XDR de 32 de inchi 6K, dar ar putea fi vorba despre crearea unui afișaj mult mai sharp, păstrând aceeași diagonală sau, dimpotrivă, ar putea mări display-ul la 36 de inci.

Alte mistere includ păstrarea array-ului mini-LED care oferă acel contrast puternic, luminozitate sporită și culori mai vii, iar astea ar putea fi acompaniate de design-ul similar al unității, mai ales pentru că utilizatorii profesioniști aproape sigur își vor dori să păstreze pe birouri un ansamlu coerent în care elementele se completează reciproc.

Update-urile iOS 16, watchOS, iPadOS, tvOS și homeOS

Noutățile în materie de iPhone și iPad sigur sunt lăsate pentru toamnă, dar asta nu înseamnă că WWDC 2022 nu va găzdui și prezentarea noilor platforme iOS 16 și watchOS 9. Actualizările pentru sistemele de operare ar putea introduce elemente UI noi, care să îmbunătățească interfața și care să fie completate de funcții noi într-atât acestea să fie deja pregătite pentru lansarea lui iPhone 14 și a lui Apple Watch Series 8.

Și tocmai pentru că acestea reprezintă fundația pe care sunt construite și celelalte platforme ale producătorului, derivatele tvOS, homeOS și iPadOS vor avea parte de îmbunătățiri substanțiale, așa cum ne-am obișnuit din anii trecuți. Spre deosebire de vedetele hardware, îmbunătățirile de ordin software ar putea fi disponibile la scurtă vreme după încheierea evenimentului, cel puțin pentru a putea fi testate de către dezvoltatori.

 

MacOS 13, număr cu noroc

MacOS 13 este dovada că Apple va acorda mai multă atenție sistemelor de operare de pe produsele sale desktop. După aproape 20 de ani în care sistemele n-au trecut de MacOS 10, Monterey și Mammoth au fost versiunile care au pregătit terenul pentru numărul 13. Fanii se așteaptă ca noul MacOS 13 să consolideze și mai mult această sincronizare cu iPadOS pe care producătorul vrea s-o unifice într-un ecosistem versatil, gen Control Center, Notification Center, Universal Control și toate cele.



Apple-macOS-13.png|



Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate