Sari la conținut

[STIRI IT] Statele Unite consideră Kaspersky un risc pentru siguranța națională


TeDy @ Romania

Postări Recomandate

Kaspersky-Feature-780x470.jpg

După ce Germania a decis că antivirusul Kaspersky reprezintă un pericol și și-a încurajat cetățenii să îl înlocuiască cu o alternativă, lovitura de grație pentru software-ul rusesc vine din partea Statelor Unite ale Americii care tocmai au trecut compania mamă a soluției anti-virus pe lista companiilor care reprezintă un pericol pentru siguranța națională, alături de Huawei și ZTE.

FCC, ori pe numele complet U.S. Federal Communications Commision, menține o listă de companii care sunt considerate un risc prea mare pentru siguranța țării și a cetățenilor ei. Iar în lumina evenimentelor recente, AO Kaspersky Labs se alătură unor nume precum China Mobile International USA Inc. și China Telecom (Americas) Corp. pe această listă.

Răspunsul celor de la Kaspersky nu a întârziat să apară și ca de fiecare dată, compania rusească susține că această decizie a fost motivată politic, nu bazată pe cercetări de natură tehnică prin care să se dovedească că produsele oferite de aceștia reprezintă o amenințare. În situația de față, tind să le dau dreptate celor de la Kaspersky, întrucât pare că SUA abia aștepta o situație de genul celei din Ucraina ca să mai impună câteva sancțiuni. Doar că în acest caz au acționat împotriva unei companii rusești care fie că vrea sau nu, a fost prinsă între focurile a două super-puteri globale.

Sursa: Click aici!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate