Sari la conținut

[Stiri IT] RTX 4000 va fi răspunsul NVIDIA pentru criza plăcilor video


Demon

Postări Recomandate

Review-NVIDIA-GeForce-RTX-3060-Ti-5-780x

 

 

Generația RTX 3000 de la NVIDIA a fost o lansare reușită pentru producător, însă lipsa de stocuri a umbrit reușitele acesteia. Pentru a evita această situație și cu următoarea serie de plăci video, producătorul a investit sume masive; mai exact, vreo 10 miliarde de dolari care au ajuns în conturile TSMC. În acest fel, plăcile RTX 4000 nu vor fi la fel de rare ca cele din generația curentă.

Seria RTX 4000 va avea la bază arhitectura Ada Lovelace care este construită folosind un proces de 5nm, comparativ cu cel de 8nm de la Samsung pe care-l regăsim în plăcile RTX 3000. Această schimbare va ajuta la creșterea performanței pe un chip de fix aceeași dimensiune, astfel am putea avea o diferență sesizabilă între generații. Același proces de fabricație pe 5nm pare că va sta și la baza plăcilor video RDNA3 de la AMD, astfel pot înțelege de ce NVIDIA a investit atât de mulți bani.

Următoarea serie de plăci video de la NVIDIA urmează să apară până la finalul acestui an. Dacă este să ne luăm după statisticile care ne arată că prețurile sunt în continuă scădere, pe măsură ce plăcile revin în stoc, putem spera că RTX 4000 nu va fi o raritate, ci o revenire la normal. Dar pe de altă parte, dacă performanța va fi mai mare, ne putem aștepta la o majorare a prețurilor de bază, astfel vor fi tot scumpe… dar măcar vor fi.


Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate