Sari la conținut

[ stiri it ] Un student îi cere lui Elon Musk 50 de mii de dolari pentru a nu-i mai urmări avionul privat


cosm1n.

Postări Recomandate

Uneori poate fi dificil să fii cea mai bogată persoană de pe planetă, în special atunci când ești urmărit de un puști de 19 ani. Jack Sweeney s-a făcut remarcat pe Internet în momentul în care unul din boții creați de acesta are rolul de a urmări avionul privat al lui Elon Musk.

Tânărul este creatorul lui ElonJet, tracker-ul care postează automat tweet-uri când avionul lui Musk decolează și aterizează. Acesta este doar unul din boții lui Sweeney, care se folosesc de datele publice despre zboruri pentru a urmări avionalele celebrităților precum Bill Gates și Jeff Bezos. Dar niciunul din boții aceștia nu este la fel de faimos ca cel care-l urmărește pe Elon Musk. Iar la cei 180 de mii de urmăritori de pe Twitter, nu a durat mult până când botul a atras atenția magnatului însuși.

Povestea se întinde de fapt pe mai multe luni. Toamna trecută, Elon Musk l-a contactat pe băiat pentru a-l ruga să înceteze cu această activitate pe motiv că este un risc de securitate. Musk a vrut să-i ofere 5 mii de dolari pentru a-l convinge pe Sweeney să șteargă contul și să-i oprească pe „fanatici” din a sta cu ochii pe călătoriile sale.

Dar băiatul nu s-a lăsat prea ușor. Acesta i-a propus o nouă ofertă, în care a încercat să-l determine pe Musk să mai adauge un 0 la suma inițială („Vreo șansă să creștem suma la 50 de mii de dolari? M-ar ajuta mult să mă susțin în facultate și probabil mi-ar ajunge să-mi cumpăr și o mașină, poate chiar un Model 3.”). Cu toate astea, lucrurile n-au mers ca pe roate.

Elon Musk nu e neapărat omul care să se țină de cuvânt

Musk i-a spus lui Sweeney că se va gândi la ofertă, doar că cei doi n-au mai comunicat de atunci. La scurtă vreme, băiatul a recunoscut că nu-l deranjează faptul că Elon i-a dat cu flit. Este recunoscător pentru ElonJet pentru că lucrul la acel bot l-a ajutat să-și consolideze cunoștințele de programare. Și fix această realizare i-a asigurat un loc de muncă la compania UberJets. Și pe lângă toate astea, a avut totuși ocazia de a conversa cu Elon Musk, unul din idolii săi.

Acum, băiatul pare că s-a răzgândit, pierzându-și interesul pentru negocierea cu magnatul. Într-un interviu recent cu Business Insider, Jack Sweeney a decis să facă publică întreaga conversație, menționând că oferta inițială de 5 mii de dolari nu va putea înlocui satisfacția și distracția pe care le-a simțit în timp ce lucra la botul care-i urmărește avionul privat al președintelui Tesla.

 

sursa => www.zonait.ro

 

Elon-Musk-2.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate