Sari la conținut

[Stiri IT] Urmări ale atacului cibernetic rus asupra Ucrainei: Polonia a ridicat marţi nivelul alertei de ameninţare teroristă cibernetică la nivel naţional


Ciudățel

Postări Recomandate

Norii negri de război sunt pe cerul lumii, mai nou. Și, mai grav pentru noi, totul se întâmplă aproape de casă – în Ucraina!

Iar primul pas pentru un conflict a fost făcut de hackerii ruși , care au atacat tot sistemul informatic al Ucrainei, săptămâna trecută. Apropo de asta, după invazia Crimeei, o direcție anti-hacking a fost stabilită la București de către NATO, special pentru a monitoriza și a interveni, în astfel de cazuri.

 

Hacker2.jpg?resize=700,373&quality=100&s

Pentru că și Polonia este aprope de Rusia, aceasta  ridicat marţi nivelul alertei de ameninţare teroristă cibernetică la nivel naţional. Nivelul de alarmă în Polonia, care este vecinul vestic al Ucrainei, va fi în vigoare până la ora 23:59 duminică, a anunţat Ministerul Digitalizării polonez într-un comunicat pe website-ul său.

„Introducerea acestui nivel de alertă înseamnă că administraţia publică va fi obligată să efectueze o monitorizare sporită a securităţii sistemelor TIC”, potrivit comunicatului.

Potrivit oficialilor ucraineni, atacul informatic a lovit aproximativ 70 de website-uri ale organismelor guvernamentale, inclusiv consiliul de securitate şi apărare, cabinetul de miniştri şi mai multe ministere.

sursa

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Avand in vedere ca este posibil sa urmeze un razboi, e si normal ca rusia sa isi cunoasca mai bine rivalii si sa afle cat mai multe detalii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate