Sari la conținut

[Stiri IT] Samsung a amânat lansarea chip-ului Exynos 2200


Demon

Postări Recomandate

Samsung-Exynos-2200-1-780x470.jpg

 

Samsung are multe planuri pentru anul acesta, doar că pare că mai are nevoie de timp pentru a le duce la bun sfârșit. O astfel de întârziere va suferi și noul SoC al companiei, care are la bază arhitectura RDNA 2 a celor de la AMD. Debutul chip-ului ar fi trebuit să aibă loc săptămâna aceasta, pe 11 ianuarie, doar că ziua a venit, a trecut și Exynos 2200 e de negăsit.

Potrivit  BusinessKorea și  VideoCardz, Samsung a reprogramat lansarea lui Exynos 2200 pentru a se potrivi cu lansarea mult așteptatei serii Galaxy S22. Bunăoară, este o mișcare isteață și logică, pentru că noile flagship-uri ale dezvoltatorului vor fi primele telefofane care vor ascunde în circuitele lor noul SoC. În plus, Samsung spune că nu vor exista probleme cu performanțele procesorului, și nici nu se va pune problema de stocuri reduse din cauza lipsei de componente.

 

Care ar putea fi adevărata cauză a întârzierii lui Exynos 2200?

 

Totuși, se pare că informațiile recente care și-au făcut apariția online tind să dovedească fix contrariul. Cunoscutul Ice Universe a postat pe Weibo un test care arată cum chip-ului îi va crește nasul din cauza minciunelelor. Inițial, se spunea că frecvența lui Exynos 2200 ar fi fost de 1.9GHz.

În schimb, testelele leakerilor au arătat că temperaturile la această frecvență au fost mai mari decât ce a anticipat Samsung, performanța chip-ului nu s-a stabilizat decât la 1.29GHz. Într-un efort de a-și spăla rușinea, Samsung a promis că va tacta procesorul la cel puțin 1.49GHz.


Cât despre unitatea grafică bazată pe RDNA2 adusă de noul procesor, același Ice Universe a oferit niște așa-zise specificații pentru acesta. GPU-ul ar urma să fie clădit pe procesul de fabricație de 4nm al companiei, având sub capotă 6 CU, deci 384x în materie de stream processors.


Samsung-Exynos-2200.jpg

 

Cât despre debutul lui Exynos 2200 și al seriei Galaxy S22, aceste minuni vor avea loc în cadrul evenimentului Galaxy Unpacked 2022, pe data de 8 februarie. Cu puțin noroc, Samsung nu va anula și această ocazie specială.

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate