Sari la conținut

[Stiri IT] AMD sărbătorește 5 ani de la apariția Ryzen!


Demon

Postări Recomandate

La-multi-ani-AMD-Ryzen-5-ani-780x470.jpg

 

Dacă voiai să îți construiești un PC acum cinci ani, când te interesai de procesor toată lumea îți recomanda Intel. AMD era pe atunci alegerea numărul doi și produsele companiei erau o variantă bună doar în categoria mid-range. Însă tot acum cinci ani, producătorul american încheia procesul cunoscut sub numele de „tape-out” și se pregătea de lansarea noilor procesoare.

Inițial lumea a crezut că AMD pregătește încă o generație de sacrificiu care să lupte cu Intel în segmentul de piață de 200-250$. Puțini au fost cei care se așteptau la impactul generat de Ryzen 7 1800X, un procesor care nu doar că a pus la respect cele mai puternice modele de la Intel, dar a pus bazele unei familii de procesoare care au cucerit atât criticii, cât și utilizatorii de rând.

Ce impact a avut AMD Ryzen asupra Intel?

Cu o așa lansare, măsurile din partea Intel au venit destul de rapid. Tabăra albastră credea pe atunci că IPC-ul superior de pe Skylake va fi de ajuns încât să învingă noile procesoare de la AMD, astfel lansarea lui Intel Core i7-8700K cu ale sale șase nuclee mi-a adus aminte de vechiul Core i7-980. Dar nu a mai durat mult până când Intel a lovit cu o altă bombă: Intel Core i9-9900K.

De aici cred că știți destul de bine povestea. AMD a lansat Ryzen 9, iar astăzi competiția dintre cele două companii ne oferă o plajă bogată de procesoare dintre care să alegem. Fie că preferi Intel, fie că preferi AMD, ofertă există și nici o alegere nu este proastă, fiecare având avantaje și dezavantaje. Iar acum, cu lansarea Alder Lake, Intel pare să fie cu doi pași (DDR5, PCIe 5.0) înaintea competiției, dar sunt sigur că răspunsul nu va întârzia.
AMD-Ryzen-vs-Intel.png

In final sa le uram tuturor celor de la AMD  : LA MULTI ANI 

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate