Sari la conținut

[STIRI GAMING] Jeff Bezos a renunțat la poziția de șef al Amazon


akTeN

Postări Recomandate

Jeff Bezos a renunțat la poziția de șef al Amazon

Jeff-Bezos-1999-780x470.jpeg

 

Data de 5 iulie 1994 va rămâne în istorie ca ziua în care un anume Jeff Bezos lansa un nou site: Amazon. Platforma de comerț online a evoluat masiv și sub conducerea americanului a ajuns una dintre cele mai valoroase companii din lume. Iar la 27 de ani de la înființare, Bezos renunta la poziția de CEO pentru a investi timp și bani în alte domenii.

În mai bine de un sfert de secol, Jeff Bezos a dus Amazon pe culmi la care doar el visa. Nu a luat mereu cele mai bune decizii, însă modul său de conducere a asigurat succesul companiei și mulți dintre cei care i-au fost alături în această călătorie au numai cuvinte de laudă la adresa miliardarului american.

Amazon – O scurtă recapitulare

Amazon a pornit drept o platformă prin intermediul căreia puteai cumpăra cărți online. Jeff Bezos a venit cu această idee după ce a citit despre cum internetul va exploda în anii ce urmau să vină. Așadar, în 1994 a renunțat la o poziție bună din cadrul unei companii de pe Wall Street pentru a-și urma visul, iar cu 250.000 de dolari împrumutați de la părinții săi, a pornit afacerea din garajul casei pe care o închiriase în Bellevue, Washington.

Jeff-Bezos-Amazon-1994.jpg

La început, compania s-a numit Cadabra, însă după o dispută legată de numele care putea fi ușor confundat cu „cadaver” s-a ajuns la Amazon. Împrumutat de la râul cu același nume, Jeff Bezos și-a dorit să creeze cea mai mare companie de vânzări de cărți online. Dar pe măsură ce a evoluat, de la cărți a început și comercializarea de compact disc-uri, software pentru calculatoare și într-un final, Amazon a devenit un magazin „pentru orice„.

A fost nevoie de câțiva ani pentru a scoate profit, iar primul 0.01$ pe plus a fost înregistrat în 2001. Iar de atunci și până astăzi, afacerea a crescut rapid și a ajuns în top 3 cele mai profitabile companii din lume. Iar toată această evoluție l-a făcut pe Jeff Bezos cel mai bogat om din lume, poziție pe care o deține și în acest moment și în care este în competiție directă cu Elon Musk.

Jeff-Bezos-Blue-Origin.jpg

sursa: zonait.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate