Sari la conținut

[Stiri IT] Rocket Lake S de la Intel ar putea fi un competitor serios pentru AMD


tiganu.

Postări Recomandate

Intel-Rocket-Lake-S-2-780x470.jpg

 

În ianuarie, noile procesoare de generația a 11-a ne făceau fugar cu ochiul. Acum este vremea ca Intel să ofere mai multe informații legate de seria Rocket Lake S, ale cărei specificații nu sunt deloc neglijabile. Trecând peste ofertele de bundle-uri care aduc laolaltă rachetele și Hitman 3, Intel a oferit și niște rezultate din timpul testelor in-game, precizând faptul că aceste procesoare sunt cu 19% mai rapide decât cele ale generației anterioare. De altfel, cel mai vânjos membru al familiei se vrea a fi Core i9-11900K, un titan 8-core care poate atinge și 5.3GHz pe un singur nucleu. Dar să le luăm pe rând, zic.

Pentru că refuză cu încăpățânare să progreseze dincolo de vechea arhitectură de 14nm, Intel a sacrificat câteva extr-nuclee pentru a stoarce mai multă putere din inima seriei Rocket Lake S, iar asta implică o situație interesantă. Multe voci afirmă că majoritatea jocurilor sunt mai dependente de performanțele single-core și de overclocking decât de cele multi-core pentru care AMD este recunoscut.

 

Intel-Rocket-Lake-S-1-1121x630.jpg

 

Cuvinte mari din partea Intel

În comparație atât cu chip-urile anterioare, cât și cu flagship-urile AMD, Intel oferă câteva exemple ale rezultatelor in-game. Pentru Core i9-11900K, echipa albastră indică faptul că acesta este cu 14% mai rapid decât cea de-a 10-a geneație în Microsoft Flight Simulator la 1080p, și cu 13% mai rapid în Total War: Three Kingdoms.

Cel din urmă mi-a atras atenția și mi-a întărit oarecum încrederea în afirmațiile Intel, din moment ce seria Total War, în special cu titlurile sale mai noi, este faimoasă pentru calitatea sa de „benchmarking” atunci când controlezi manual întregi batalioane de războinici pe câmpul de luptă, forțând procesorul și placa video să randeze cele mai mici detalii pe setări grafice maxime. Iar în lupta contra Ryzen 9 5900X, high-end-ul Rocket Lake S o ia înainte cu o îmbunătățire de 11%, respectiv 10% pentru cele două jocuri.

 

Intel-Rocket-Lake-S.jpg

 

La o privire aruncată pe datele oferite de Intel, Rocket Lake S nu par a fi dezavantajate de acel downgrade al numărului de nuclee, chiar dacă, de obicei, se crede că acele 10 nuclee, în comparație cu cele 8 de pe noile procesoare, ar fi mult mai potrivite pentru sarcini precum editarea video. Intel se laudă cu faptul că 11900K-ul de generația a 11-a este cu 88% mai rapid decât predecesorul său (văleu!)  și cu 33% mai rapid decât Ryzen 9 5900X (văleu x2!) pe partea de video editing.

Rocket Lake S – Ce ascund noile procesoare?

Performanțele seriei Rocket Lake S va beneficia și de ajutorul soluției grafice Intel Xe, care, în teorie, ar asigura o creștere de 50% a vitezei. În plus, noile procesoare Intel vor putea suporta până la 20 de lane-uri PCIe 4.0, alături de RAM DDR4-3200 și de o optimizare pentru cei care se folosesc de media compression (10-bit AV1, 12-bit HEVC și E2E). De asemenea, USB 3.2 (2×2 20Gbps) și Thunderbolt 4 vor primi și ele tratamentul Rocket Lake S.

 

sursa: zonaIT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate