Sari la conținut

RIOT RĂSPUNDE: VREAU MAI MULTE BLOCĂRI


Santiago.

Postări Recomandate

RIOT RĂSPUNDE: VREAU MAI MULTE BLOCĂRI

  • Bun venit la ''Întreabă-i pe cei de la Riot''!

 

Săptămâna aceasta, discutăm despre blocări, poțiuni și culoarul de jos.

De asemenea, vă rugăm să continuați să ne trimiteți întrebări! Fiecare întrebare trimisă o aduce pe Nami cu un pas mai aproape de pietrele lunii. (Nu e adevărat. Cuvintele mele n-au nicio putere.)

  • Puteți adăuga mai multe blocări în selecția campionilor?

Blocările reprezintă o modalitate importantă prin care fiecare jucător are posibilitatea de a alege și de a avea puțin control asupra opririi formării unei compoziții dezavantajoase de echipă sau folosirii unui campion pe care îl consideră prea puternic. Uneori (cum ar fi chiar acum!), jucătorii ne întreabă dacă am putea crește numărul de blocări din fiecare meci. Când analizăm compromisurile pentru a trece de la 10 la, să zicem, 20 de blocări (2 blocări pe persoană), pare că am obține mai multe dezavantaje decât avantaje. Iată care este părerea noastră:

  • Avantaje ale creșterii numărului de blocări:

Mai multă putere și control asupra compozițiilor frustrante sau dezavantajoase de echipă.
 

Creșteri ale strategiilor mici: construirea unei compoziții agere de echipă și luarea în considerare a contracarărilor din alegerile de blocare adaugă puțină profunzime etapei dinaintea meciului.

 

Dezavantaje ale creșterii numărului de blocări:

Complexitate și durată crescute ale selecției campionilor: avem deja o etapă dinaintea meciului destul de lungă și complexă și preferăm ca toți jucătorii să intre în meci mai repede, având o posibilitate mai redusă de a reseta meciul.
 

Abilitate redusă de a juca cu personajul dorit: unul dintre dezavantajele directe ale blocării compozițiilor dificile sau frustrante este că s-a putea să fie blocat campionul cu care vreți să jucați. Acest lucru poate fi devastator mai ales pentru jucătorii noi, care se descurcă doar cu un număr mic de campioni, sau pentru jucătorii care aleg în general campioni sau clase care sunt blocate des (de ex.: asasini).
 

Excepții dezastruoase: cu un număr mai mare de blocări, multe dintre pozițiile și clasele de campioni ar putea fi blocate în totalitate. Credem că, per ansamblu, ar fi o experiență neplăcută pentru meci dacă nu ar putea fi jucați niciunii dintre țintași, amplificatori, asasini sau tancuri.

Când am crescut numărul de blocări de la 6 la 10, am simțit că a adus clar o schimbare pozitivă. Complexitatea selecției campionilor a scăzut și am ajuns la un echilibru în care ''fiecare jucător are 1 blocare''. Nu prezenta risc pentru nicio clasă de a fi complet blocată, crescând în același timp nivelul general al alegerii jucătorului.

Revenind la întrebare, creșterea numărului de blocări în LoL în prezent pare a avea mai multe dezavantaje. Dar ca de obicei, vom continua să reevaluăm această propunere, iar părerea noastră s-ar putea schimba în viitor.

Riot Scruffy, director de design al jocului

Ce gust are o ''Poțiune de viață''? Poate măcar să fie ingerată? Campionii par să le bea instantaneu, în luptă sau în drumul lor spre culoar.

Din perspectiva lumii din Runeterra, cred că știm foarte puține despre ceea ce ar putea reprezenta obiectul MOBA League of Legends. Sunt destul de sigur că nu e o fabrică care creează sute de poțiuni și elixire identice și le promovează în lumea cunoscută. Și în plus, un tânăr muritor precum Ekko ar răspunde în același mod la aceeași băutură ca un zeu-războinic nemuritor precum Nasus sau o statuie enormă de petricită precum Galio?


Probabil ar avea sens dacă ar fi definit printr-un termen mai general pentru ''orice ar consuma un personaj, pentru a se vindeca'', indiferent dacă e magic sau lumesc. Și așa cum ați remarcat, putem fi siguri că-l bea? Poate doar se unge pe rană sau ceva... deși asta ar putea dura și mai mult...

După cum probabil v-ați dat seama, încerc să evit să vă spun că habar nu am! Însă, de fiecare dată când pierd un meci în LoL (adică de cele mai multe ori), mereu îmi imaginez că are gust de punci dulce de fructe.

Alternativa ar fi să aibă gust de cel mai dezgustător medicament la care vă puteți gândi – dar asta nu e distractiv pentru nimeni.

Riot Scathlocke, director editorial narativ

De ce nu mai reprezintă varietatea de pe culoarul de jos o problemă, de ex., de ce doar țintașii pot merge pe culoarul de jos?

Asta e o întrebare interesantă, în care percepția nu prea coincide cu realitatea. Unii dintre campionii de pe culoarul de jos cu cel mai mare procentaj al victoriilor nu sunt țintași – precum Swain, Karthus și Heimderinger. În plus, cele mai mari procentaje ale victoriilor pentru mai mulți magi sunt pe culoarul de jos – precum Veigar, Seraphine și Ziggs. Deci, întrebarea nu se referă doar la factorii sistematici care influențează campionii care pot merge pe culoarul de jos, ci și la motivul pentru care jucătorii au impresia că acesta e un loc destinat doar țintașilor.

Asta desigur ridică următoarea întrebare: de ce cred jucătorii acest lucru? În mare măsură, e vorba de presiune socială. Țintașii de pe culoarul de jos sunt de mulți ani meta-ul care domină, deci ar putea părea foarte descurajant să nu alegi conform meta-ului în selecția campionilor. În plus, pentru culoarele duo, e necesar ca ambii jucători să înțeleagă destul de bine obiectivele celuilalt de la un moment la altul, iar dacă joacă cu campioni cu care nu sunt familiarizați, dificultatea va crește. În cele din urmă, afirmația în sine e o profeție care se îndeplinește de la sine – dacă jucătorii aud că doar țintașii merg pe culoarul de jos, aceștia vor întări acel standard social de fiecare de fiecare dată când e contestat.

Modificările din meciurile profesioniste remodelează această opinie, așa cum recenta adăugare a Seraphinei pe culoarul de jos ca o strategie competitivă viabilă a dus și la creșterea procentajului alegerilor acesteia pentru culoarul de jos în lista de așteptare solo. Și ''Senna înfometată'' a dovedit că există alegeri neobișnuite pentru culoarul de jos care pot obține victorii. Sunt sigur că vom vedea mai mulți campioni care sparg tiparele pe viitor.

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate