Sari la conținut

Sony afirma ca PS5 Pro va fi echipat cu doua placi video


Floridoare

Postări Recomandate

PS5-Pro.jpeg

Acum ca s-au calmat spiritele si fiecare e la scara lui alaturi de consola preferata, nu mai este cazul sa ne agitam atat de mult cu disputele dintre PS5 si Xbox Series X|S. Toate bune si frumoase, niciun ochi scos, dar Sony deja are planuri pentru un contraatac mai mult sau mai putin subtil.

Unde-s multi, puterea creste!

In timp ce planeta era ocupata sa puna mana pe un PS5, Sony nu a stat degeaba. Mai exact, pe 30 iulie anul acesta, un document oficial a fost publicat. Documentul contine schitele si planurile pentru „arma secreta” a producatorului japonez, adica PS5 Pro.

Ceea ce face acest PS5 Pro un subiect nu neaparat controversat, ci mai mult captivant, este faptul ca va fi echipat cu DOUA placi video, si inclin sa cred ca asta este pur si simplu o noutate cu implicatii serioase. Documentul descrie PS5 Pro-ul ca fiind „scalable game console”, unde „cele doua GPU-uri sunt cuplate intre ele si conlucreaza”. Documentul clasifica PS5 Pro drept „home and cloud gaming console”.

Daca este sa ne luam dupa SoC-ul (system of a chip) PS5-ului actual, varianta Pro va functiona si ea in formatul APU (accelerated processing unit) specific Sony, doar ca de data aceasta vom avea parte de doua APU-uri special faurite de AMD care vor imbunatati performantele in-game si stabilitatea in cloud streaming.

Documentul mentioneaza ca perechea de SoC-uri poate oferi consolei performante high-end, cu putere de procesare si capacitate de stocare mult mai mari, inclusiv RAM, astfel incat chipset-ul „de baza” sa optimizeze si cloud gaming-ul.

One PS5 to rule them all(?)

Planul celor de la Sony de la introduce pe piata o consola bazata pe doua APU-uri ar trebui sa spulbere intr-o clipita concurenta. Desi concurenta nu este chiar atat de feroce. Sa luam ca exemplu Xbox Series X. „Pe hartie”, consola Microsoft are o putere de procesare de 12 teraflopi, iar PS5-ul are 10.28. Nu-i o diferenta chiar atat de mare, dar trebuie sa ne amintim ca fiecare producator, cu al sau hardware next-gen, promite de la an la an performante crescute si tehnologii din ce in ce mai avansate.

Avand in vedere ca piata actuala a consolelor este echilibrata catusi de putin, PS5 Pro ar izbi rivalii ca un TIR in plina figura. Microsoft ar putea avea timp de pregatire suficient, caci nu vom vedea PS5-ul „cu mot” prea curand. In ceea ce priveste generatia trecuta, Microsoft si-a cam luat bataie de la Sony, al carui PS4 s-a vandut mult mai bine decat Xbox One. Runda aceasta, hai sa o punem de o remiza, dar cine stie la ce ne-am putea astepta in runda urmatoare.

SURSA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate