Sari la conținut

Intel aduce Iris Xe Max – GPU dedicat pentru laptop-urile midrange


CronoS.8vwe

Postări Recomandate

Intel au pus osul la treaba si au lansat Iris Xe Max, un GPU dedicat pentru laptop-urile midrange. Pana acum, Xe Max este incorporat in trei modele de laptop-uri: Acer Swift 3x, Asus VivoBook Flip TP470 si Dell Inspiron 15 7000 2-in-1.

qHbAWqu.jpg

Xe Max urmeaza reteta 11th-gen pentru procesoarele mobile, fiind construit pe arhitectura Xe-LP. Diferenta consta in memorie, astfel incat Xe Max este un GPU dedicat, cu 4GB si cu o latime de banda a memoriei de 68 GB/s.

La aceste specificatii se adauga si o frecventa de 1.65 GHz, fata de cei 1.35 GHz de pe Iris Xe-ul integrat. In plus, odata cu Xe Max vine si suport pentru 4 display-uri, rezolutii de pana la 8K cu rata de refresh de 60Hz prin interfata DisplayPort, compatiblitate cu adaptive sync si DirectX 12.1.

Gaming stabil in AAA-uri

Cu ajutorul Iris Xe Max, Intel doresc sa ofere gaming la 1080p pentru titlurile populare, ceea ce ar insemna o constanta de 30-50 FPS-uri pentru jocuri precum Borderlands 3, The Witcher 3 si Gears Tactics pe laptop-uri midrange. Daca performantele vor fi atinse, Intel spera ca Iris Xe Max va surclasa discrete-ul MX350 al celor de la Nvidia.

9aTgcxc.jpg

Asta ar putea fi un avantaj, tinand seama de faptul ca, acum ceva vreme, jocuri gen Witcher 3 nici macar nu puteau rula pe laptop-urile cu grafica integrata Intel. Saltul de la un Intel UHD 620 la Xe Max, de pilda, este unul urias.

Exista totusi si o chichita. Intel mentioneaza ca exista cateva jocuri care ar rula mai slab pe Xe Max decat pe Iris Xe, posibil din cauza latentei. In categoria asta se incadreaza si Dota 2, in medie cu 10 FPS-uri mai lent pe Xe Max, cu toate ca a atins lejer pragul de 70 de FPS-uri.

Pe scurt, Intel ofera laptop-urilor midrange ceva mai multa performanta. Sa poti intra in rand cu lumea ca sa te joci titluri AAA cu cel putin 30 de FPS-uri 1080p la setari grafice decente.

Pentru jocuri si nu numai

Sa zicem ca sectorul de gaming a fost acoperit. Dar lucrurile nu se opresc aici. Intel vor sa-si foloseasca noua arhitectura pentru a imbunatati functionarea aplicatiilor creative. Pentru asta, Intel se bazeaza o tehnologie numita Deep Link.

Prin Deep Link, mai multe motoare de procesare conlucreaza in acelasi framework. In esenta, Intel incearca sa determine multitudinea de unitati distincte de pe CPU si GPU sa se uneasca pentru ca laptop-ul sa lucreze la capacitatea maxima.

Seria Iris Xe include encodere media si proprietati hardware potrivite pentru DP4a, o operatie folosita des in machine learning. Compania spune ca un laptop echipat cu Iris Xe Max ofera o performanta in encoding de aproape doua ori mai mare fata de un RTX 2080 si o flexibilitate A.I. de sapte ori mai buna fata de laptop-uri echipate cu grafica AMD sau Nvidia.

Ca sa arate ca nu este doar gura de ei, Intel ofera si un bundle cu jocuri si programe pentru cei care detin sau cumpara un device compatibil cu Xe Max. Printre altele, pachetul contine Gears Tactics si XSplit VCam, un soft util pentru utilizatorii de webcam-uri.

8i7mqlc.jpg

resurse

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate