Sari la conținut

Apple se bucura de un succes imens multumita unui partener-cheie: Google


CronoS.8vwe

Postări Recomandate

LFxdXif.jpg

Google si Apple sunt un fel de inamici naturali. O rivalitate cu o istorie tumultoasa care s-a infiltrat in multe aspecte. Sisteme de operare, aplicatii, profituri, you name it.

Partea interesanta este, insa, comportamentul gigantului Google. Fie ca doreste sa acapareze piata sau ca sufera de foame de bani, Google investeste multicel pentru a se mentine in topul motoarelor de cautare. Si, ca sa te mentii in top, trebuie sa bagi bani, sau sa fii un mare diplomat. Asta inseamna sa faci afaceri inclusiv cu rivalii.

De bine, de rau, Apple inregistreaza profituri uriase tocmai in acest format. Metoda? Google ofera bani multicei pentru ca dispozitivele Apple sa-l introduca drept default search engine.

ZmKgZnH.jpg

Rezultatul se vede. In Statele Unite, Google acopera 36% din motoarele de cautare existente pe iPhone si iPad. De partea cealalta a baricadei, in 2019, Apple au fost responsabili pentru aproape jumatate din cautarile efectuate prin Google.

Dar Google pare a fi calcat pe bec. Departamentul de Justitie al Statelor Unite ale Amerincii nu a stat pe ganduri si a inaintat o lege antitrust. Legea antitrust contribuie la organizarea si mentinerea unei conduite de afaceri in cadrul corporatiilor.

qxIUBqA.jpg

Conduita pe care, se pare, Google a ignorat-o. Una din situatiile in care legea antitrust poate fi aplicata este atunci cand o companie are chef sa se extinda mai mult decat este prevazut si sa mentina cu incapatanare monopol.

Iar Google tinde sa se simta cu musca pe caciula. Compania plateste lui Apple ANUAL de la 8 pana la 12 miliarde de dolari. Iar Apple tine bine de aceasta intelegere. In anul fiscal din 2019, compania a inregistrat un profit de 46.2 de MILIARDE de dolari, si asta numai din banii facuti de pe spatele Google. Adica 17.7% din profiturile TOTALE.

9PU1PCH.jpg

Atunci cand vine vorba de profituri in general, Apple mentioneaza subscriptiile de tipul Apple Music, Apple TV+ si iCloud. Dar si achizitiile efectuate pe aceste platforme si microtranzactiile din aplicatiile si jocurile disponibile pe App Store.

Dar sa revenim la Google. Conform Departamentului de Justitie, Google este „vinovat” pentru o parte din profiturile celor de la Apple. Asta inseamna intre 17% si 26% din castigurile totale ale companiei.

Implicarea accentuata a lui Google in afacerile Apple a atras atentia Departamentului mai mult decat de obicei. Departamentul acuza Google de mentinerea ilegala de monopol asupra pietei motoarelor de cautare, inaintand Sectiunea a Doua a Actului Sherman, adica fix legea antitrust.

Din acest motiv, si Apple risca o scadere a profiturilor, acum ca Google si parteneriatul cu acestia a fost pus intr-o lumina proasta.

Google nu se afla a prima abatere de acest fel. Doar ca cifrele inregistrate au pus capac. In aceasta situatie, compania este acuzata de practici daunatoare, folosite intentionat impotriva competitiei.

resursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate