Sari la conținut

Zoom isi consolideaza securitatea conferintelor printr-un update important


CronoS.8vwe

Postări Recomandate

ianC6rc.jpg

Zoom a devenit rapid una din cele mai folosite si mai utile aplicatii pentru meeting-uri online si apeluri video. Este rapid de instalat, usor de folosit si foarte dinamic prin multitudinea de functii, dar exista o mica problema.

Multi experti se plang de lipsa securitatii din timpul conferintelor pe Zoom. Criptarea frivola face ca Zoom sa fie supus des atacurilor cibernetice sau exploit-urilor.

Pentru asta, dezvoltatorii iau atitudine. Pe langa sumedenia de actualizari care au introdus de-a lungul vremii caracteristici utile si stabilitate, Zoom primeste un update importat, care ofera criptarea end-to-end (E2EE). Pana acum, apelurile erau criptate in serverele Zoom. Odata cu introducerea E2EE, datele nu mai sunt stocate pe serverele Zoom. Encryption keys-urile sunt generate de gazda conferintei, ca mai apoi sa fie trimise altor participanti la conferinta prin public key cryptography.

Asta inseamna ca serverele Zoom nu mai pupa niciun encryption key cu care sa decripteze informatiile, din moment ce acestea sunt alocate in alta parte, iar serverele aplicatiei nu poseda decryption key-ul necesar.

Cu toate astea, E2EE-ul aduce cu sine si cateva dezavantaje. Acest update nu este momentan compatibil cu functiile de cloud recording, streaming, transcriptie live, breakout rooms, voturi, 1:1 private chat si join-before-host. Dezvoltatorii clasifica acest lucru drept faza 1 din 4, deci am putea beneficia de optimizari in ceea ce priveste compatibilitatea in fazele urmatoare.

Ca sa poti folosi E2EE, este necesar sa il activezi din account settings, si sa repeti procesul de fiecare data cand initiezi un meeting nou. De asemenea, invitatii nu vor putea participa la conferinta daca E2EE nu este activat si pe conturile lor.

Pe langa asta, update-ul introduce si posibilitatea personalizarii tonului de apel, iar varianta pentru telefoane beneficiaza si de YouTube livestream.

resursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate