Sari la conținut

Clipurile "deepfake", interzise de Facebook


BoGdY

Postări Recomandate

După doi ani scurși de la primele deepfake-uri, Facebook decide să interzică pe platformă clipurile manipulate cu ajutorul algoritmilor. Marea temere este că, în contextul alegerilor prezidențiale din Statele Unite, votanții ar putea fi influențați de clipurile false, la fel cum au fost influențați de știrile false la alegerile anterioare.

Detectarea deepfake-urilor, în schimb, este dificilă. Acestea se pot strecura cu ușurință printre sutele de mii de clipuri încărcate pe Facebook în fiecare zi. În proiectele care au vizat depistarea lor, s-a încercat construirea unor algoritmi care analizează felul în care subiectul din filmare respiră sau clipește, însă rezultatele sunt mixte.

În toamna anului trecut, Facebook a anunțat că investește 10 milioane de dolari într-un proiect de cercetare prin care, alături de Microsoft și cei de la universitățile MIT, Cornell și Oxford, încearcă să construiască un program open-source pentru detectarea deepfake-urilor.

DEEPFAKE - videoclip creat cu ajutorul algoritmilor de deep learning care, dintr-un volum mare de filmări reale, extrag cadre statice cu care construiesc un videoclip nou, făcând astfel să pară că o persoană a spus sau a făcut ceva ce de fapt nu s-a întâmplat.

Exemplu:

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate