Sari la conținut

Cartelele eSIM - viitorul telefoniei mobile?


BoGdY

Postări Recomandate


Ce este eSIM?


eSIM este o cartelă electronică (un profil pe un cip electronic disponibil pe telefon) care va schimba destul de mult peisajul telecom. Deci telefoanele nu vor mai fi dependente de o cartelă pe care trebuie să o introduci în telefon. Va fi deja un cip în telefon care va putea fi scris cu informația de la operatorii de telefonie mobilă în momentul în care apelezi la serviciile lor.
eSIM vine defapt de la embedded SIM. SIM integrat în telefon pe românește.
Ce avantaje are eSIM ?

Lucrurile se vor simplifica în teorie. Vei putea schimba operatorul mai ușor, cum spuneam și înainte nu mai faci modificări fizice, prin urmare nu mai oprești telefonul ca să introduci sim-ul. Se mai elimină și necesitatea de a schimba formatul SIM-ului de fiecare dată când îți schimbi telefonul cu unul nou care are alt format. Trebuie să te duci la reprezentanță să ceri un alt format de SIM dacă telefonul este nou lansat posibil să nu găsești oriunde noul format.
eSIM-ul va ține stocate toate profilele operatorilor telecom însă vor fi activate doar cele pe care le folosești. E interesant că vei putea avea mai multe profile active lucru care poate ar putea transforma fiecare telefon într-un dual- sau tri- sau quad-sim pasiv deoarece se vor putea activa mai multe profile. Depinde și producătorul smartphone-ului cât de permisiv va fi.
Problemele din timpul călătoriilor ar putea fi eliminate în acest fel. Pleci într-o țară străină și vei putea activa profilul unui operator telecom din țara respectivă deci taxarea roaming nu va ma exista deoarece vei fi taxat local pentru apelurile din țara respectivă. Rămâne însă de văzut cum vor evolua lucrurile.
Orange este momentan singura companie din România unde poți folosi un dispozitiv compatibil eSIM. Apple Watch sau noile telefoane Apple care acceptă eSIM le poți folosi d
oar împreună cu un abonament Orange.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate