Sari la conținut

Aruncam o privire la dimensiunea jocurilor de PlayStation 5


BoGdY

Postări Recomandate

PlayStation-5-Official-Screens-2-2048x1152.jpg

 

Sper ca v-ati plasat cu totii pre-comenzile pentru PlayStation 5 si ca ati prins ocazia sa puneti mana pe consola. Dar poate ca unii dintre voi, in special cei care tin mai multe jocuri instalate, ati vrea sa luati in considerare si un SSD suplimentar. Din cate stiti deja, consola vine cu un SSD special conceput pentru aceasta, insa cu o capacitate de numai 825GB. Asta inseamna ca jocuri precum Modern Warfare ar ocupa ~25% din capacitatea de stocare.

Cat de mari vor fi jocurile de PlayStation 5?

Aruncam o privire la dimensiunea a doua jocuri next-gen: Demon’s Souls si Spider-Man: Miles Morales. Jocul deja clasic al celor de la FromSoftware va primi o varianta remake pentru PlayStation 5, iar spatiul necesar pentru instalare este de 66GB. Aceasta dimensiune este chiar decenta la standardele jocurilor moderne, poate chiar mica in comparatie cu colosi de 100+ GB.

Si ca veni vorba de jocuri de peste 100GB, se pare ca Marvel’s Spider-Man: Miles Morales va ocupa 105GB. Bine, asta pentru versiunea Ultimate Edition care include si o versiune remasterizata a titlului original din 2018, alaturi de noul joc. Probabil versiunea Standard va avea nevoie de ceva mai putin spatiu. Estimez undeva la 60GB tinand cont ca primul joc are nevoie de circa 45GB.

 

 

marvels-spider-man-screen-02-ps4-us-29mar18-1120x630.jpeg

 

Ce optiuni de upgrade a stocarii avem?

Din fericire, PlayStation 5 ofera posibilitatea de upgrade a stocarii. Asta inseamna ca pe langa SSD-ul de 825GB cu care vine echipata, consola poate fi dotata cu un SSD in format M.2 si suport NVMe. Nu se stie inca cum va functiona sistemul de upgrade insa. Este foarte posibil ca Sony sa semneze un parteneriat cu un producator precum Western Digital sau Seagate care sa produca SSD-uri speciale pentru a putea extinde capacitatea noii console. Oricum ar fi, nu ma astept la preturi mici pe partea asta.

Cat despre stocarea externa pe USB, datele povestii se schimba. Vei putea atasa un HDD extern la noul tau PlayStation 5 pentru a juca titluri backwards compatible. Aici nu pare a fi o limitare, doar ca nu vei putea juca titluri next-gen. Pentru libraria retro insa, este numai bine.

 

Sursa:ZonaIT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate