Sari la conținut

Streamingul de jocuri video ajunge pe iPhone și iPad: ce reguli a impus Apple


CooLix

Postări Recomandate

image.thumb.png.d9967b6b1f81e918fd7b73c759dd62dc.png

Apple a cedat presiunilor din piață și a decis să permită streamingul de jocuri video pe iOS. Noul regulament al gigantului din Cupertino s-ar putea însă să fie prea complicat pentru Google, NVIDIA, Microsoft și alții.

 

 

  Fixația Apple de a nu permite streamingul de jocuri pe iDevice-uri pleacă de la o explicație cât se poate de simplă. Creatorii iPhone-urilor și iPad-urilor vor să fie siguri că fiecare joc sau aplicație care poate fi experimentată pe gadgeturilor din portofoliu respectă termenii și condițiile de utilizare ale Apple AppStore.

 

  Pornind de la această realitate, soluția de compromis la care s-au gândit cei de la Apple este simplă. Deși vei face streaming de jocuri, fiecare titlu care va fi disponibil în acest format trebuie ”descărcat” din AppStore. Am pus descărcat în ghilimele, deoarece streamingul în sine implică accesarea unei experiențe de gaming din cloud. Nu știu exact ce ai putea să descarci din AppStore pentru ca întregul concept să fie totuși în continuare streaming.

 

  ”Jocurile oferite printr-un serviciu de streaming de jocuri cu abonament trebuie descărcate direct din AppStore, trebuie create pentru a evita plățile duble către furnizorul abonamentului și nu ar trebui să dezavantajeze persoanele care nu sunt abonate.”, se arată în noua listă de termeni și condiții impuse de Apple.

 

  ”Serviciile de streaming de jocuri pot oferi o aplicație de tip catalog în AppStore pentru a permite utilizatorilor să se aboneze la serviciu și să să găsească jocuri în AppStore, cu condiția că aplicațiile respective să respecte toate condițiile și termenii Apple, inclusiv oferire posibilității utilizatorilor de a plăti pentru abonamente prin achiziții in-app și de a folosi sistemul de autentificare Sign in with Apple. Toate jocurile incluse în aplicația catalog trebuie să includă un link către o pagină de produs individuală din AppStore.”, se mai menționează în același document.

 

  În orice caz, Apple a acceptat ideea doar în aceste condiții. Dacă giganți cu astfel de servicii sunt deschiși la a se adapta, vei putea avea pe iPhone și iPad servicii precum Google Stadia, Microsoft xCloud și NVIDIA GeForce Now.

sursa: playtech.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate