Sari la conținut

[ Champion Story ] Ryze


Cosmina

Postări Recomandate

  • Numele campionului: Ryze - Magul runelor 
  • Poza: image.thumb.png.f7c3168ed9b3a70f1f58c3312eb37aad.png
  • Poveste:

Când a aflat prima oară despre puterile magice care modelaseră lumea, Ryze era doar un tânăr ucenic.

Maestrul său, un vrăjitor numit Tyrus din Helia, făcea parte dintr-un ordin antic, a cărui misiune era să adune și să protejeze cele mai periculoase artefacte din Runeterra. Într-o zi, Ryze l-a auzit pe Tyrus vorbind în șoaptă cu un alt mag despre așa-numitele ''rune antice''. Când și-a zărit ucenicul, Tyrus a întrerupt brusc conversația și a strâns mai tare în mână pergamentul de care nu se despărțea niciodată.

În ciuda eforturilor ordinului, vestea despre existența runelor s-a răspândit, puțini le-ar fi înțeles importanța și puterea; cu toate astea, toți le vedeau ca pe niște arme cu care și-ar fi putut înfrânge rivalii. Ryze și Tyrus au vizitat numeroasele popoare din Valoran în încercarea de a ține angoasa în frâu și de a promova cumpătarea față de rune. Dar, de-a lungul timpului, misiunile lor au devenit din ce în ce mai dificile. Ryze simțea disperarea maestrului său, care se accentua tot mai mult. În cele din urmă, prima ciocnire cataclismică a avut loc în teritoriile noxiene unde se născuse Ryze, dând astfel naștere viitoarelor Războaie ale Runelor.

Două națiuni erau încleștate într-o înfruntare, iar tensiunile atinseseră cote alarmante. Tyrus a încercat să-i înduplece pe liderii celor două facțiuni în satul Khom, dar și-a dat seama că acest conflict depășise capacitatea sa de a-l stinge. El și Ryze au fugit spre dealuri, de unde au privit îngroziți ce însemna cu adevărat puterea distructivă a runelor antice.

Pământul le fugea de sub picioare și se cutremura violent, iar cerul se zbătea ca un muritor în agonie. Când au privit către valea unde se aflaseră cele două armate rivale, au văzut pământul distrus în așa hal încât aproape că sfida legile fizicii. Clădirile și oamenii dispăruseră, iar oceanul, care înainte se afla la o zi depărtare către est, ajunsese până acolo.

Ryze căzu în genunchi; nu putea decât să se uite amuțit la rana care sfâșiase lumea. Nu mai rămăsese nimic, nici măcar satul în care se născuse.

În curând, războaiele au răvășit Runeterra. Ryze se simțea obligat să se alăture conflictului, să aleagă o tabără și să-și folosească puterile magice pentru a ajuta cauza, dar Tyrus l-a oprit. Cei doi aveau sarcina de a le arăta celorlalți calea către pace și să se roage că va mai rămâne ceva în picioare în momentul în care conflictul se va fi terminat.

De fiecare dată când se întâlneau cu cei care puseseră stăpânire pe runele antice, Tyrus încerca să facă apel la rațiune. Mulți s-au lăsat convinși de pericolul care amenința să distrugă întreaga lume – cei care suferiseră cel mai mult de pe urma războiului ar fi fost de acord să-i cedeze runele, însă niciunul din ei nu voia să fie primul.

Odată cu trecerea timpului și cu răspândirea conflictului, Ryze a observat că maestrul său devenea din ce în ce mai distant. În timp ce Tyrus participa la întâlniri secrete cu mari lideri și arhimagi puternici, pe Ryze îl trimitea în misiuni mărunte, deseori pentru săptămâni la rând. În cele din urmă, Ryze a decis să-l confrunte; nu mică i-a fost groaza când a descoperit că Tyrus din Helia deținea nu doar o rună, ci două.

Cuprins de amărăciune și de supărare, Tyrus i-a explicat că simplii muritori erau niște copii lipsiți de rațiune, care se jucau cu niște puteri pe care nu le puteau înțelege. Se săturase să negocieze cu conducători ignoranți și însetați de putere. Trebuia să-i oprească. În zadar a încercat Ryze să-l înduplece pe Tyrus. În fața lui se afla un om cu defecte, care putea fi dus în ispită la fel de ușor precum cei pe care îi condamna. Puterea runelor îl cucerise. Deși luptase pentru pace, acum avea puterea de a distruge întreaga lume. Ryze trebuia să acționeze, chiar dacă asta însemna să-și piardă singurul prieten și aliat pe care-l avea pe lume.

Într-o clipită, tânărul mag a invocat toată energia ocultă pe care o avea la dispoziție. Câteva clipe mai târziu, trupul neînsuflețit al lui Tyrus zăcea ars pe podea.

Ryze tremura, iar mintea lui încă încerca să-i proceseze faptele. Dacă aceste artefacte mortale aveau puterea de a corupe un mag cu puterea și integritatea lui Tyrus, ce șanse ar fi avut unul ca Ryze? Însă tot atunci, și-a dat seama că nu le putea lăsa în seama altcuiva...

În curând, cele mai mari civilizații din Runeterra aproape că s-au nimicit unele pe altele, iar războiul s-a încheiat. Ryze înțelesese care-i era misiunea – dacă nu veghea nimeni asupra runelor antice, Runeterra avea să dispară. Această realizare avea să devină o povară singuratică; de atunci, Ryze colindă lumea în lung și-n lat în căutarea ultimelor rune. Continuă să refuze ispita puterii, alegând să ascundă runele în locuri secrete, departe de cei care ar vrea să și le însușească.

Chiar dacă viața i-a fost prelungită de sursele magice la care a fost expus, Ryze n-are niciodată timp de odihnă – runele antice încep să-și facă simțită prezența din nou, iar popoarele din Runeterra par să fi uitat prețul plătit pentru folosirea lor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate