Sari la conținut

[ Champion Story ] Xayah


Cosmina

Postări Recomandate

  • Numele campionului: Xayah - Rebela 
  • Poza: image.thumb.png.0ea092672540234c4c3d26207b9b63a7.png
  • Poveste:

      Letală și precisă, Xayah este o revoluționară vastaya ce duce un adevărat război personal în încercarea de a-și salva poporul. Folosindu-și viteza, viclenia și penele ascuțite ca niște tăișuri, îi ucide pe toți cei care-i stau în cale. Xayah luptă alături de Rakan, partenerul și iubitul ei, pentru a-și proteja tribul din ce în ce mai puțin numeros și pentru a-și readuce rasa la ceea ce consideră ea că ar fi gloria ei reală.

     Pe vremea când era copilă, Xayah era de-a dreptul vrăjită de imnurile antice pe care le cânta tatăl ei despre eroii vastaya. Melodiile îi stăruiau în minte și o făceau să viseze la vremuri demult uitate, când lumea spiritelor se întrețesuse cu lumea fizică într-un dans elegant al naturii. Însă, odată cu fiecare nouă generație, oamenii pătrundeau din ce în ce mai adânc în teritoriul triburilor Lhotlan, perturbând magia pură și haotică ce stătea la baza Ioniei pentru a-și atinge propriile lor scopuri. Nedorind să stea degeaba și să-și lase poporul să dispară pentru totdeauna, Xayah a ignorat decretele neamului ei și a pornit spre așezările oamenilor în speranța de a discuta rațional cu ei.

     Pe măsură ce s-a aventurat în tot mai multe sate aflate departe de așezarea ascunsă a tribului ei, a început să înțeleagă cât de puține știa despre lumea de afară. Într-o bună zi, a fost atacată de un grup de săteni săraci. Unii dintre ei au încercat să-i fure penele, pe care le considerau trofee neprețuite. Alții s-au temut de înfățișarea ei stranie și au chemat autoritățile, obligând-o să se apere. Cu toate astea, când i-a străpuns cu pene letale fără să stea prea mult pe gânduri, atacatorii au învățat repede cât de periculos era să-i stea în cale.

    Când Xayah s-a întors acasă, încă bulversată, nu mică i-a fost mirarea să descopere că întregul trib, cu tot cu tatăl ei, dispăruse cu desăvârșire. Mai mult decât atât, un templu vastaya antic din apropiere fusese pângărit de o stranie magie a umbrelor, care-i perturbase legătura cu tărâmul spiritelor. Xayah s-a văzut nevoită să distrugă templul pentru a-i dispersa influența coruptă. Aproape instantaneu, magia s-a revărsat din nou în regiune, mai frumoasă parcă decât niciodată, dar tribul Xayei a rămas de negăsit.

     Tânăra a petrecut ani întregi apărând și dispărând din mijlocul celor mai puternic fortificate cetăți și lăsând în urmă doar cadavre, până când a ajuns să fie cunoscută sub numele de ''Corbul violet''. Trăia de una singură și se concentra doar pe următoarea misiune și pe următorul pas către eliberarea rasei sale.

     Însă, într-o bună zi, a cunoscut un bărbat vastaya care i-a schimbat viața pentru totdeauna. Când a intrat în orășelul de munte Vlonqo ca să caute un artifact furat al poporului său, a fost uimită să descopere că oamenii se strânseseră laolaltă și zbierau fără minte, din cale-afară de încântați. Pe scena din fața lor se afla un interpret dichisit și înzorzonat, un adevărat păun auriu, ce cânta vechi cântece vastaya pentru un public care-i sorbea cuvintele. Când bărbatul și-a terminat spectacolul cu un șir uluitor de trucuri de mâna a doua, mulțimea a izbucnit în aplauze și i-a scandat numele: Rakan. Tânărul a făcut o plecăciune teatrală, iar Xayah l-a disprețuit pe loc, considerându-l un simplu bufon.

      S-a străduit să-l ignore și și-a dus misiunea la bun sfârșit. Apoi a evadat, ce-i drept, mai ușor decât de obicei, datorită bufonului care le distrăsese atenția locuitorilor din Vlonqo. În ciuda faptului că-și jurase să nu-l mai vadă niciodată pe acel ''Rakan'', Xayah n-a reușit nicicum să și-l scoată din minte. Senzația era ciudată de-a dreptul și destul de complicată, pentru că bărbatul avea o anumită strălucire a spiritului care i se părea fetei enervant de atrăgătoare.

     În timp ce părăsea orășelul, Xayah era atât de preocupată de gândurile stranii, încât s-a lăsat prinsă în ambuscadă de un grup de mercenari. Se așteptase la o luptă, așa că s-a bucurat să-și poată înroși penele cu sângele lor. O bătaie pe cinste era leacul perfect pentru fascinații inutile și emoții nedorite. Dar tocmai atunci și-a făcut Rakan apariția de efect. Xayah a insistat că n-are nevoie de ajutorul tânărului arogant. Rakan i-a răspuns că nu-i pasă, dar nu poate să nu se bage când se pune de-un bairam. În timpul luptei, însă, acesta s-a dovedit a fi un aliat un pic cam inventiv, dar surprinzător de neînfricat și eficient. A sărit și a făcut piruete, atrăgând privirile atacatorilor, și i-a oferit Xayei suficient timp să-i ucidă pe toți cu atacuri de o acuratețe necruțătoare.

     În ciuda protestelor ei, Rakan a continuat s-o urmeze oriunde s-ar fi dus. În timp, Xayah a început să țină la compania lui și, deși inițial n-ar fi vrut s-o recunoască, alături de el lumea nu mai părea atât de distrusă și de singuratică. Cei doi au devenit de nedespărțit, iar pasiunea ei pentru cauza poporului vastaya a ajuns să-l cuprindă și pe luptătorul-dansator căruia-i plăcea să se dea în spectacol. Xayah s-a adaptat la felul liber de-a fi al lui Rakan, folosindu-se de talentul lui de a crea haos la momentul potrivit pentru a-și distrage inamicii.         Împreună, cei doi luptă pentru a elibera magia îmbelșugată a Ioniei și a ajuta neamul vastaya să înflorească din nou.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate