Sari la conținut

[ Champion Story ] Zoe


Cosmina

Postări Recomandate

  • Numele campionului: Zoe - Aspectul amurgului 
  • Poza: 1paz6YX.jpg
  • Poveste:

       Ca întruchipare a poznelor, imaginației și schimbării, Zoe e mesagerul cosmic al Muntelui Targon, vestind evenimente majore care remodelează lumi întregi. Simpla ei prezență tulbură firea lucrurilor, provocând uneori catastrofe fără ca Aspectul Amurgului să aibă nici cea mai mică rea intenție. Probabil că asta explică nonșalanța cu care Zoe își face datoria, preferând să se joace, să păcălească muritori sau să se distreze în fel și chip în loc să se ocupe rapid de ce e de făcut. Întâlnirile cu ea pot fi prilejuri de bucurie și revelație, dar sunt mereu mai semnificative decât par și pot fi deosebit de periculoase.

       Cum era de așteptat, dată fiind natura Aspectului ei targonian, ascensiunea lui Zoe n-a fost una tradițională. N-a obținut vreo victorie spectaculoasă în ciuda sorților de izbândă, nu s-a sacrificat pentru vreun ideal nobil și nici n-a trecut prin provocarea inițiatică a urcușului pe Muntele Targon. În schimb, Zoe era o fată ca oricare alta, aleasă aparent la întâmplare. Dascălii ei din rândul lunarilor spuneau că este un copil deștept, dar îndărătnic, leneș, neatent și pus mereu pe șotii. Într-una din zile, când chiulea de la orele de magie sacră pentru a se ocupa de ceva ''mai puțin plictisitor'', a fost observată de Aspectul Amurgului din Targon.

       Acesta a văzut-o pe copilă râzând de preoții din tribul lunarilor, care alergau după ea, încercând s-o aducă înapoi în sala de studiu. După un ceas de urmăriri, fata s-a trezit înconjurată de profesorii furioși. Însă înainte ca ei s-o poată înhăța, Aspectul a zămislit șase obiecte în fața fetei: o pungă cu monede de aur, o sabie, un caiet de studiu cu toate exercițiile făcute, un covor de rugăciune, o frânghie de mătase și o minge de jucărie. Cinci dintre acestea ar fi putut s-o ajute să scape sau să iasă cu fața curată din situația în care se afla. Zoe l-a ales pe al șaselea.

        Nu și-a bătut capul să evadeze, ci a apucat mingea și i-a dat un șut către zidul unei case din preajmă, cântând veselă în timp ce mingea ricoșa către grupul de preoți. Încântat de exuberanța lipsită de griji a fetei, Aspectul a deschis un portal strălucitor către vârful Muntelui Targon, oferindu-i fetei șansa de a vedea Universul. Copila a sărit prin portal, unindu-se în acea clipă cu Aspectul și scoțând limba către profesorii înmărmuriți, apoi a dispărut. După această transformare neobișnuită, Zoe a călătorit către dimensiunile cele mai îndepărtate de sub stăpânirea Targonului, jucându-se în realități aflate mult peste înțelegerea umană.

        Când s-a întors acasă după mii de ani, Zoe arăta de parcă abia trecuse un an. Deși nu i se pare că Runeterra s-a schimbat prea mult, e plină de curiozitate tinerească și se simte nerăbdătoare să afle mai multe despre oameni și despre alte Aspecte. Poate că relația ei cu Aurelion Sol e mai neobișnuită decât oricare alta. Aroganța, minciunile și disprețul făuritorului de stele o cam enervează pe Zoe, așa că-l necăjește cu fiecare ocazie. Însă atunci când se-ngroașă gluma, își protejează numaidecât ''cățelușul spațial'' de mânia lui.                   Pantheon. Nu știe nimeni dacă o face dintr-un moft, din cauză că e posesivă sau pentru că îi place ei să deranjeze ordinea lucrurilor. Nu poți ști niciodată exact ce gânduri are Zoe... în afară de propriul ei amuzament, bineînțeles.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate