Sari la conținut

[Champion story] Volibear


Erikutz

Postări Recomandate

image.thumb.png.00c33723f7239194aefd23a14d48e4d7.png

Unii îi spun Urletul tunetului, Marea furtună sau Valhir. Alții îl știu drept Distrugerea, Ursul cu o mie de răni sau Cel drept. Dar majoritatea triburilor care încă mai respectă vechile credințe îi spun Volibear.

Volibear e întruchiparea distrugerii, a forței și a furtunii, reprezentând puterea și furia de neoprit ale Freljordului. Cu mult înainte ca rasele de muritori să ajungă pe acest tărâm, Volibear și ceilalți semi-zei l-au creat și l-au botezat Vorrijaard. Potrivit legendelor, Volibear a dat naștere celor Cinci Fiorduri cu o singură mișcare a ghearelor, iar lupta lui cu Rhond, sălbaticul șarpe înflăcărat, a lăsat în urmă nenumărate văi și râpe. Sângele bestiei ucise s-a scurs și a dat naștere primului râu din Freljord, iar Munții Wyrmback s-au format din trupul său gigantic.

 

Pe vremea primelor triburi, magia sălbatică era omniprezentă. Volibear era venerat pretutindeni, căci toți aveau nevoie de puterea lui nestăvilită pentru a supraviețui. S-au purtat nenumărate războaie, iar Volibear a luptat alături de supușii săi, înveșmântat în armura sa împodobită cu rune, făurită de Ornn, fierarul semi-zeu și fratele său. Pe-atunci, legătura dintre cei doi era una puternică: luptau deseori cot la cot, deși Ornn n-avea același apetit feroce pentru bătălii. Volibear trăia pentru victoriile câștigate cu greu, iar fiecare ofrandă însângerată pe care o primea îi sporea puterea.

De-a lungul timpului, însă, a început să se îndepărteze de semenii săi, iar fiecare


și-a croit propria cale. Chiar și-așa, nu erau încă dezbinați... până când credințe noi au început să le năruie pe cele vechi.

Trei surori s-au ridicat la putere în Freljord, căutând să controleze și să modeleze tărâmul după propriile lor voințe, iar semi-zeii nu au putut cădea de acord despre cum să procedeze. Anivia și alți câțiva și-ar fi dorit o alianță cu surorile, în timp ce Volibear și Mistrețul de fier voiau să le distrugă. Unii s-ar fi mulțumit să le ignore; în cele din urmă, aveau oricum să piară, ca toți ceilalți muritori.

Pentru a le învinge pe cele trei surori, Volibear a apelat la ajutorul ursinilor, cei mai brutali și mai sălbatici dintre discipolii săi. Apoi și-a rugat fratele să-i înarmeze.

Dar Ornn l-a refuzat. Fratele lui nu-i avea la inimă pe ursini, astfel că între cei doi semi-zei a izbucnit un conflict teribil. În cele din urmă, Volibear l-a blestemat pe Ornn și a renunțat la armura primită de la el. Avea să lupte cu dinții și ghearele, cu puterea sa și cu forța tunetului. În loc să-i slăbească, puterea i-a crescut considerabil.

Cu o furie renăscută, Volibear a confruntat-o pe una dintre surorile muritoare, care încercase să fure puterea semi-zeilor și să și-o însușească. A înfrânt-o în fața propriei armate și a orbit-o, dar n-a putut opri schimbarea pe care o declanșase.

 

Odată cu trecerea secolelor, triburile au început să le venereze pe cele Trei Surori în locul lui Volibear, indiferent de eforturile acestuia.

Multe dintre tradițiile străvechi au fost date uitării. În loc să înfrunte sălbăticia naturii, triburile s-au ascuns în spatele zidurilor. În loc să vâneze, oamenii au început să crească vite și să cultive câmpurile. În loc să curgă liber, marile râuri au fost stăvilite cu baraje. Freljordul pe care-l știa murise. Schimbarea se petrecuse lent, asemenea unui ghețar care se topește, dar Volibear și-a dat seama că triburile ajunseseră să se separe cu totul de spiritul locului, devenind slabe, supuse și vulnerabile. Oamenii nu mai respectau vechile datini și nu credeau în vechii zei.

Cuprins de furie și hotărâre, Volibear a jurat că va nimici toate semnele civilizației din Freljord și că-i va reda tărâmului spiritul său sălbatic de altădată. Triburile aveau să redevină puternice, iar el avea să fie din nou venerat și temut pretutindeni.

 

Acum chemarea lui Volibear străbate munții și câmpiile din nord, atrăgând din ce în ce mai mulți freljordieni. Încetul cu încetul, aceștia își aduc aminte de vechile tradiții, iar puterea lui crește cu fiecare nou discipol.

Se apropie ziua judecății... iar prețul va fi plătit în sânge.

 

Sursa: Click

image.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate