Sari la conținut

Cifra e uriaşă. Ce s-ar întâmpla dacă fotbalul spaniol nu se va relua. Preşedintele Ligii a făcut anunţul


IoNuT™

Postări Recomandate

LaLiga Offices Inauguration

 

După ce a anunţat că echipele care nu vor dori să reia campionatul ar putea fi sancţionate, preşedintele Ligii Spaniole de Fotbal a precizat care ar fi impactul socio-economic.


Astfel, Javier Tebas susţine că numărul persoanelor care ar rămâne fără serviciu ar fi unul uriaş. În plus, ar fi afectat enorm şi PIB-ul Spaniei.

"Ar putea exista o criză economică gravă, care ar putea distruge numeroase locuri de muncă. Responsabilitatea noastră este pentru fotbal. Trebuie să ne amintim că, în Spania, fotbalul profesionist – cele 42 de cluburi, firmele asociate – reprezintă 1,37 la sută din PIB-ul ţării.

Noi generăm 180.000 de locuri de muncă, direct şi indirect. Am fost afectaţi, dar asta nu înseamnă că nu pot fi puse în aplicare strategii pentru ca pandemia să nu devină şi una economică", a spus Javier Tebas.


Tebas: "Cine nu vrea să joace pierde la masa verde"
Conducătorii fotbalului spaniol ar urma să lase echipele să decidă dacă vor să joace sau nu restul de etape, pentru a nu forţa pe nimeni să facă ceea ce nu doreşte, însă ar urma să suporte consecinţe.

"Equalizer" e azi, de la 20:00 în Digi Online, pe canalul Film Now! Descarcă aplicația și poți urmări filmul cu Denzel Washington pe telefon sau tabletă

"Ar fi ca şi cum nu s-ar prezenta la meci şi asta s-ar sancţiona în consecinţă, atât de către noi, cât şi de către Federaţie. Cred că mai întâi s-ar penaliza cu 3 puncte. Apoi, echipa va fi scoasă din competiţie.

Decizia unui singur club de a nu juca le afectează şi pe celalalte 19 cluburi şi subminează competiţia. Trebuie să fim foarte atenţi cu asta pentru că este o întreagă industrie care gravitează în jurul acestei situaţii", a spus preşedintele Ligii, Javier Tebas.

Se va forma o comisie compusă din secretarul general al Federaţiei Spaniole de Fotbal şi persoana desemnată de La Liga şi şefii de competiţii, în care se va analiza totuşi schimbarea de regulament.

 

 

sursa:              DigiSport

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate