Sari la conținut

Fortnite ajunge pe Google Play Store


IoNuT™

Postări Recomandate

fortnite-chapter-2.jpg

 

Încercarea celor de la Epic Games de a crea un serviciu de distribuție digitală pentru Android, ce nu percepe taxa Google de 30%, nu par să decurgă prea bine. După mai bine de un an în care a sfidat marele G, Epic a cedat, iar Fortnite se află în acest moment listat și disponibil pentru descărcare pe Google Play Store.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.epicgames.fortnite

Epic și-a explicat decizia prin declarația următoare:

Google crează un dezavantaj pentru software-ul descărcat în afara Google Play Store, prin măsuri tehnice și de afaceri precum pop-up-uri înfricoșătoare și repetitive pentru descărcarea și actualizarea software-ului, înțelegeri restrictive cu producătorii de telefoane și operatorii rețelelor de telefonie, Google caracterizând software-ul terț ca o sursă de malware, și noi eforturi precum Google Play Protect ce blochează cu totul software obținut în afara Google Play Store.

Simplu spus, e greu.

Limitarea sau avertizarea utilizatorului că instalarea unui program dintr-o altă sursă decât magazinul Google este o măsură necesară pentru a reduce cazurile de infectare cu malware. La urma urmei, nu te poți aștepta ca toate cele două miliarde și ceva de telefoane Android aflate în uz să fie utilizate de cineva care știe mereu exact ce face.

Asta este o problemă destul de mare, pe care Google a decis să o abordeze suflând și în iaurt. Iar asta are în mod evident un efect negativ asupra software-ului ce nu este vândut direct de Google. Sigur, un utilizator care chiar știe ce face nu va fi afectat, dar vorbim aici de Fortnite, un joc pentru copii(și părinți care inevitabil se vor speria când văd un pop-up pe care nu sunt în stare să îl citească).

Cum va afecta asta planurile celor de la Epic de a-și lansa propriul magazin de Android, prin care să vândă și jocurile altor dezvoltatori? Nu este clar. Tot ce pot să vă spun este că atunci când Valve s-a aflat într-o situație similară a creat propriul sistem de operare.

 

 

sursa:             ZonaIT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate