Jump to content

LCS Points
0



Purchase Premium to have acces to this color


Bubulina

Moderators
  • Content Count

    108
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

36 Excellent

7 Followers

About Bubulina

  • Rank
    Manager ACL
  • Birthday 01/10/1992

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Country
    România
  • Nick CS 1.6
    Bubulina
  • Server
    ACL

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Cimitirul vesel de la Sapanta – Arta lemnului pe teritoriul Romaniei a atins conotatii creative de cea mai inalta calitatea, in zona Maramuresului. In acest spatiu inchis, inconjurat de Muntii Carapati, s-a dezvoltat o adevarata civilizatie e lemnului care a incercat nu doar sa dea o functiune obiectelor create, ci si o estetica aparte. Probabil acelasi lucru s-a intamplat si cu unul din mesterii maramureseni, care a lasat mostenire o adevarata comoara – Ioan Stan Patras. Sculptor de cruci si artist, acesta a hotarat sa treaca peste abordarea traditionala in realizare
  2. Ingrediente: 1 dovleac plăcintar, 200 g zahăr, 2 lingurite de scortisoară, 200 g nucă măcinată, zahăr pudră Mod de preparare: 1.Curătati dovleacul de coajă si de seminte . Pasul 2.Răzuiti pe răzătoarea mare. Pasul 3.Dovleacul ras impreună cu zahărul si scortisoara se pun la foc mic pană se evaporă apa din compozitie. Pasul 4.Cand este gata se adaugă nuca. Pasul 5.Intindeti compozitia pe o foaie de aluat fraged cu unt. Rulati si puneti ruloul obtinut intr-o tavă de copt. Lăsati hartia de copt sub rulou. Băgati la cuptor pentru 25-30 d
  3. Ingrediente (4 portii): Ghimbir 20 g Lime 2 buc Sos de soia 5 linguri Piept de curcan 500 g Ulei 4 linguri Sare si piper Castravete 1 buc Salata verde 1 buc Germeni de soia sau grau/ridichie/amestec 100 g Mod de preparare: Pasul 1. Decojiti ghimbirul si taiati-l cubulete. Amestecati intr-un castron sucul si coaja rasa de lime cu sosul de soia. Pasul 2. Spalati carnea si stergeti-o cu un prosop de bucatarie. Taiati carnea fasii. Pasul 3. Prajiti carnea in 2 linguri de ulei incins circa 5 minute amestecand cu o spatula de
  4. Ingrediente tocanită: 1 kg inimi si pipote de pui, 500 ml vin alb, 300 g ceapă mică, 1 căpătană de usturoi, ulei de măsline, cimbru uscat sau proaspăt, foi de dafin, 1 legătură pătrunjel, sare, piper Ingrediente mămăligă: 1 kg mălai, 500 ml apă, 50 g unt, sare Mod de preparare: Puneti intr-o tigaie adancă putin ulei de măsline si adăugati pipotele si inimile pe foc mare. Lăsati pe foc pană se evaporă apa lăsată de acestea. Turnati in tigaie vinul si lăsati cateva minute pe foc pană
  5. Ingrediente: Cascaval ras 500 g Oua 2 buc Faina 100 g Praf de copt 5 g Sare si piper Marar 1 legatura Cascaval afumat Sunca Ulei pentru prăjit Mod de preparare. Pasul 1. Cascavalul se marunteste pe latura cu gauri mici de la razatoare. Pasul 2. Intr-un castron amestecati cascavalul ras, ouale, faina, praful de copt, mararul tocat marunt, sare si piper. Pasul 3. Cascavalul afumat si sunca taiati-le cubulete mici. Formati mici bile din aluatul obtinut. Pasul 4. Le puteti lasa simple sau le puteti umple cu cubulete de cascaval
  6. Ingrediente rață pe varză călită dulce sau acră la cuptor 1 rață tânără, grăsuță (boboc de rață, ne spune Sanda Marin), cam de 1,5-2 kg 1 varză albă frumoasă (proaspătă), a mea a avut 2,3 kg sau 1 varză acră de 1,8-2 kg 2 cepe de mărime medie, tăiate peștișori 1 lingură cu vârf de cimbru tocat 250 ml. de bulion de roșii concentrat – doar dacă nu folosiți varză acră 1 lingură de mărar fin tocat 2 linguri de muștar cu boabe întregi (opțional) 1 portocală (opțional, se poate înlocui cu 1 măr sau 1 ceapă) 3-4 căței de usturoi întregi sare
  7. Titlu: Colinde de Craciun Artist: Georgiana Lobont Piesă:
  8. Ca tot vine Craciunul Titlu: COLAJ Colinde 2018 Artist: Cipri Popescu Piesă:
  9. Podul lui Dumnezeu din comuna mehedinţeană Ponoare este unul dintre cele trei poduri naturale existente în lume şi al doilea ca mărime din Europa. Astfel de poduri naturale mai există în SUA şi în Franţa, dar cel din România este singurul circulat, fiind format din calcare, ca urmare a surpării tavanului unei peşteri. Podul lui Dumnezeu sau Podul Natural, cum i se mai spune, se află în centrul localităţii mehedinţene Ponoare, fiind o uriaşă arcadă de piatră peste care trece şoseaua Baia de Aramă – Drobeta Turnu Severin, traversând Valea Pragului. El s-a format prin prăbuş
  10. Despre Clisura Dunarii Clisura Dunarii a primit un rating de 5 / 5 de la clientii Direct Booking (3 opinii in perioada 17.07.2020 - 16.09.2020). Vezi impresii turisti despre Clisura Dunarii, Clisura Dunarii Dunarea la Cazane... Candva spaima navigatorilor, salbaticul fluviu de odinioara aluneca astazi lenes si lent, ca un sarpe de aur. Oglindit in apele lui, soarele primaverii explodeaza in jerbe scanteietoare care curg, ca o lava, printre malurile abrupte. Adanc cum n-a mai fost si lat cum nu s-a mai vazut niciodata, Danubius ascunde in strafundur
  11. Ingrediente Fursecuri ”Paleuri” cu cremă de ciocolată https://youtu.be/R1vvDC-cf1I fursecuri: 200 de grame de unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei 200 de grame de zahăr pudră 4 ouă întregi 300 de grame de făină (am folosit făina ungurească Agro Molnar) 1 lingură extract (sau esență) de vanilie 1 plic de zahăr vanilat 1 praf de sare crema ganache de ciocolată: 200 grame de smântână pentru frișcă 100 de grame de ciocolată cu 70% cacao decorul de ciocolată: 100 de grame de ciocolată cu 70% cacao Mod de pre
  12. Ingrediente biscuiti cu cacao și cremă de ciocolată albă https://youtu.be/6b8TM-wlUyM biscuiți: 450 de grame de unt cu 82% grăsime 400 de grame de fărină albă (simplă, făină de pâine tip 550 sau 650) 110 grame de cacao olandeză, cât mai neagră și mai aromată (eu folosesc de ani buni doar cacao De Zaan) 200 de grame de zahăr pudră vanilat (adică zahăr în care țineți păstăi de vanilie sau, în lipsa acestuia, adăugați un plic de zahăr vanilat) 100 de grame de amidon alimentar din porumb 1 praf de sare crema: 150 de grame de unt cu 82% grăs
  13. Ingrediente 400 g foi subțiri de plăcintă (NU foietaj!) 300 g iaurt grecesc cu 10% 8 ouă 200 g zahăr coaja rasă de la 3 portocale medii 300 ml suc de portocale (de la 5-8 portocale - depinde de mărime) 2 plicuri zahăr vanilat sau 1 lingură extract de vanilie un praf de sare 200 g unt gras topit (cu 82%) 50 ml ulei de măsline sau de floarea soarelui sau unt gras Sirop: 700 ml apă 300 g zahăr 1 plic zahăr vanilat sau 1 linguriță extract de vanilie coaja subțire de la 2 portocale sucul stors de la 2 portocale În
  14. Ingrediente Numarul de porții: 8 350 g zahar, 125 g ulei, 600 g faina, 3 linguri cacao, 350 ml apa, 4 linguri gem, 100 gr miez nuca taiat marunt, coaja de la o portocala mica,rom,un praf de sare, 1 pachet si jumatate praf de copt, Glazura: 150 g zahar, 50 g cacao, 75 ml apa, 50 g margarina,o lingura ulei Preparare Se amesteca toate ingredientele se pune int-ro tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc moderat,intre timp . Se prepara glazura se pun toate ingredientele necesare pt gla
  15. Ingrediente Numarul de porții: 4 Foaia: 150 g unt 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri zahar vanilat coaja rasa de lamaie Umplutura: 1 kg smantana grasa de 20% grasime 10 galbenusuri 8 albusuri batute spuma 8 linguri faina 3 linguri gris stafide 10 linguri zahar arome Preparare Toate se amesteca, se face o foaie si se intinde intr-o tava de tort mai mare, de 28 cm. Smantana se pune intr-un vas, se amesteca cu galbenusurile, zaharul, arome. La sfarsit se pune faina si se amesteca de jos in sus (n

LEAGUECS

DESIGNED BY HGK.RO
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use & Privacy Policy