Global-Moderators Dexter. @ GOV.RO Posted September 27 Global-Moderators Posted September 27 Comisia Europeană a acordat Turciei și Germaniei șase luni pentru a ajunge la un compromis cu privire la rețeta pentru doner kebab și a cărui mîncare națională este, scrie The Economist. Turcia a cerut UE în urmă cu doi ani să protejeze metoda de gătit doner în cadrul sistemului de „mîncăruri tradiționale garantate” al blocului comunitar. Ankara dorește ca mîncarea să fie gătită în conformitate cu regulile turcești, adică cu un anumit tip de carne (pui, vită și miel sînt permise; vițelul și curcanul nu) care este marinată și feliată într-un anumit mod. Doner-ul, răspîndit în Europa datorită localnicilor din Turcia, nu este întotdeauna gătit în conformitate cu aceste cerințe. În Germania, în special, muncitorii migranți turci au îmbunătățit felul de mîncare în anii 1970, iar acum este servit în pîine pita, cu varză sau salată și stropit cu sosuri precum sosul de usturoi. În Turcia, pe de altă parte, donerul este servit în pita sau pe un pat de orez, cu cartofi prăjiți, roșii și ardei iute. Președintele Germaniei a numit în mod neașteptat un fel de mîncare drept mîncare națională germană Dacă Ankara va reuși, doner-ul din Europa va trebui să fie vîndut sub un alt nume. Potrivit revistei, vînzările sale aduc venituri de 3,5 miliarde de euro pe an, din care 2,3 miliarde de euro în Germania. În aprilie, președintele german Frank-Walter Steinmeier a numit doner kebab mîncarea națională germană în timpul vizitei sale la Istanbul. El a menționat că niciun alt fel de mîncare nu este consumat în Germania mai mult decît doner kebab. sursă: Click
Recommended Posts