Jump to content

[Fotbal] Directorul sportiv al lui Al-Nassr, despre transferul lui Cristiano Ronaldo: ”Nu am voie să spun!”

Santiago.

Recommended Posts

• LCS PREMIUM
Posted

Directorul sportiv al lui Al-Nassr, despre transferul lui Cristiano Ronaldo: ”Nu am voie să spun!”

900x600-939a67067e1b426f5c2f1c06f12394be

Jucător internațional de futsal pentru Portugalia în 50 de partide, Marcelinho, așa cum era cunoscut pe atunci, s-a mutat pe terenul de fotbal pentru a-și începe cariera de antrenor. Fost asistent al lui Mano Menezes la Al-Nassr, el a fost invitat în urmă cu un an să preia funcția de director sportiv al clubului care este aproape de a ajunge la un acord cu Cristiano Ronaldo. Într-un interviu acordat Flashscore, el explică strategiile echipei din Riyadh și laudă echipa națională a Arabiei Saudite.

• Fotbalul saudit începe tot mai mult să strălucească. După ce echipa națională a surprins la Cupa Mondială, fiind singura formație capabilă să învingă Argentina, actuala campioană mondială, Al-Nassr și-a văzut numele în lumina reflectoarelor datorită posibilității de a fi următorul club al lui Cristiano Ronaldo.

O tranzacție pentru atacantul portughez în vârstă de 37 de ani, în prezent liber de contract după ce a părăsit-o pe Manchester United, este iminentă, iar Flashscore a vorbit cu persoana care conduce proiectul sportiv al lui Al-Nassr.

Născut la Recife în urmă cu 44 de ani, Marcelo Salazar are legături puternice cu Portugalia și a încercat să înlăture unele mituri despre fotbalul arab și să vorbească despre clubul care este în prezent lider în campionatul acestei țări.

În primul rând, vă rugăm să ne ajutați să înțelegem cum un fost jucător de futsal ajunge director sportiv al unuia dintre cele mai mari cluburi din Arabia Saudită? A fost o schimbare radicală de carieră.

Citat

"În timpul carierei mele în futsal am urmat cursuri de management sportiv, am o diplomă în educație fizică în Brazilia. Întotdeauna m-am pregătit pentru ceea ce urma să se întâmple atunci când va trebui să trag linie ca sportiv. Când am încetat să mai joc, am decis să intru în fotbal, mi-am făcut cursurile, sunt antrenor licențiat. Am început ca preparator fizic și am venit în Arabia Saudită în 2018, deja ca asistent al lui Pericles Chamusca. Apoi a venit invitația lui Al-Nassr, împreună cu Mano Menezes, dar lucrurile nu au mers bine și am trecut printr-o perioadă complicată, cu diverși antrenori.

Anul trecut, în ianuarie 2022, a venit Miguel Angel Russo, iar președintele a decis să facă schimbări și în structură, acceptând un pont de la Pedro Emanuel (antrenorul portughez care a demisionat). Când a plecat, mi-a spus că l-am ajutat mult pe teren, dar că pot ajuta clubul și mai mult în afara lui. Vorbesc cinci limbi străine, am o cunoaștere foarte bună a campionatului și vorbesc limba antrenorilor, am cunoștințele necesare. Președintele a decis să accepte această opinie. Practic, am ajuns director sportiv datorită lui Pedro Emanuel."

• Care sunt ideile lui Marcelo Salazar pentru Al-Nassr?
Citat

"Marele obiectiv este să fim din nou campioni. Ultimul campionat pe care l-am câștigat a fost în 2018/19. De atunci, Al-Hilal, cel mai mare rival al nostru, a câștigat toate cele trei ediții. De asemenea, am trecut printr-o perioadă de instabilitate după plecarea lui Rui Vitoria (2020/21). Am avut mulți antrenori, Alan Horvat, Mano Menezes, Pedro Emanuel, Miguel Angel Russo, am fost și eu pe bancă în șase meciuri (am reușit patru victorii). Acum am reușit să îl aducem pe Rudi Garcia, un antrenor de mare calibru care să ne ofere condițiile pentru a redeveni campioni și să câștigăm toate competițiile în care am intrat. Aceasta este marea noastră ambiție."

• Și numele lui Cristiano Ronaldo apare în aceste idei?
Citat

"Nu am voie să spun da sau nu (râde). Să așteptăm și să vedem cum se desfășoară lucrurile până la sfârșitul anului. După cum probabil v-ați dat seama, aceasta este o negociere care are o anvergură uriașă, nu doar pentru club, ci și pentru țară și pentru fotbalul mondial, și trebuie să fie condusă de autorități superioare. Ceea ce pot spune este că Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai buni din istoria fotbalului. El a fost întotdeauna un exemplu pentru mine ca sportiv, pentru voința de care dă dovadă pentru a câștiga. Și apoi, ca cetățean portughez, l-am încurajat întotdeauna. Dar, când va fi momentul potrivit, viitorul va fi dezvăluit".

• Este un transfer despre care vorbește întreaga lume și care a generat reacții diferite. Carlo Ancelotti, de exemplu, a spus că nu este campionatul ideal pentru Ronaldo, acuzând lipsa de competitivitate. Cum priviți aceste critici?
Citat

"Să critici ceea ce ignori este foarte ușor. Eu sunt aici de cinci ani și toți jucătorii cu care am vorbit sunt surprinși într-un mod foarte pozitiv când ajung aici, mai ales de nivelul campionatului. S-a întâmplat cu Luiz Gustavo, care este internațional brazilian și a câștigat Liga Campionilor cu Bayern. Este normal pentru cei care nu cunosc aceste detalii. Când David Ospina s-a mutat aici au spus în Columbia că a fost o mișcare greșită, dar Arabia Saudită s-a schimbat mult. Chiar și traiul în Riyadh cu familiile a fost o surpriză plăcută pentru jucători, cu școlile și tot ce avem aici. Adăugați la toate astea și un nivel ridicat de sportivitate.”

• Un lucru care a fost evident și s-a confirmat la această Cupă Mondială, Arabia Saudită fiind singura echipă capabilă să învingă Argentina.

Citat

"De la sosirea lui Turki Al-Sheikh ca ministru al sportului în 2017, a avut loc o mare schimbare. Prima a fost posibilitatea de a avea șapte străini, ceea ce a făcut ca nivelul campionatului să crească imediat. Este cel mai puternic campionat de pe continentul asiatic în acest moment. Dovadă este faptul că avem în mod regulat echipe în semifinalele și finalele Ligii Campionilor Asiei. Trebuie doar să vă uitați la exemplul din acest sezon, când Al-Faisaly a coborât în campionat, dar se află în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Și așa a crescut și echipa națională, este suficient să vă uitați la diferența de performanță din 2018 și 2022. Nu au trecut mai departe, e adevărat, dar au bătut Argentina cu Messi, care nu se poate scuza că nu a fost prezent la acea partidă, apoi au făcut un meci bun cu Polonia și cu Mexic, au fost meciuri deschise.”

• Și ce îi rezervă viitorul lui Marcelo Salazar? Obiectivul său este să revină pe teren?
Citat

"Este o întrebare bună. Nu am vrut să reînnoiesc contractul pentru mai mult de un an. Am avut oferta de a deveni antrenor, dar am ales să rămân la Al-Nassr pentru că am vrut să-mi acord acest timp pentru a cunoaște mai bine meseria și nu am vrut să plec de aici fără să fiu campion. Anul acesta sunt sigur că va fi un sezon câștigător. Mă descurc bine, învăț mai mult în fiecare zi și voi lăsa decizia pentru vara lui 2023, în funcție, bineînțeles, de posibilitățile care vor apărea."

SURSA

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use & Privacy Policy