Sari la conținut

[Stiri Lume] Ziua cinci de război – Luni


Ciudățel

Postări Recomandate

hepta6271294-scaled.jpg

 

După o noapte de liniște în Kiev, luni dimineață mai multe explozii s-au auzit în capitala ucraineană şi în orașul Harkov. Orașul Cernihiv este în alertă după ce o rachetă a lovit o clădire rezidenţială. Bilanțul civililor uciși de la începutul invaziei rusești a urcat la 352, dintre care cel puțin 14 sunt copii a anunţat duminică Ministerul de Interne al Ucrainei. Astăzi, 28 februarie, o delegație ucraineană se îndreaptă spre orașul Gomel din Belarus, pentru a participa la negocierile cu Rusia.
 

Belarusul a votat abandonarea statutului de ţară non-nucleară
Referendumul care a avut loc duminică în Belarus s-a încheiat cu aprobarea modificării Constituției țării, care îi permite să găzduiască arme nucleare rusești pe teritoriul său, într-un moment în care fosta republică sovietică a devenit o rampă pentru trupele ruse care ataca Ucraina, relatează Reuters. Anunțul privind rezultatul referendumului a fost difuzat de agențiile de presă ruse, care au citat Comisia electorală centrală din Belarus.

 

Mai multe explozii au fost auzite în Kiev și Harkov

Mai multe explozii au fost auzite în capitala ucraineană Kiev și în orașul Harkov, a anunțat Serviciul de stat pentru comunicaţii speciale şi protecţia informaţiilor din Ucraina, potrivit The Guardian. „Se aud din nou explozii la Kiev și Harkov. Înainte de asta, în capitala Ucrainei a fost calm timp de câteva ore”, a transmis agenția. Explozii au fost auzite în noaptea de duminică spre luni în mai multe zone ale Ucrainei.

 

O clădire rezidențială din Cernihiv a fost lovită de o rachetă rusească

Ziarul Kyiv Independent raportează că a fost declanșată o alertă de raid aerian la aproximativ 150 kilometri de Kiev, în Cernihiv, acolo unde o clădire rezidențială a fost lovită de o rachetă rusească
O rachetă a lovit o clădire rezidențială din centrul orașului Cernihiv. A izbucnit un incendiu, două etaje inferioare sunt în flăcări. Numărul răniților este în prezent necunoscut”, a transmis Serviciul de stat pentru comunicaţii speciale într-o scurtă declarație pe aplicația Telegram

 

sursa
 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate