Sari la conținut

[Stiri Lume] Fostul papă Benedict XVI știa de abuzurile preoților din subordinea sa asupra copiilor (raport)


Ciudățel

Postări Recomandate

PTQ0MCZoYXNoPTYyYTY4ZWIwMTc2YWE3ZWFhMzAyZTgzZDAwZWVhODgw.thumb.jpg

 

„A fost informat despre fapte”, a declarat avocatul Martin Pusch la Munchen, într-o intervenție care anunță concluziile raportului.

Considerăm că (fostul suveran pontif - n.r.) poate fi acuzat de abatere în patru cazuri. Două dintre acestea se referă la abuzuri comise în perioada în care conducea arhiepiscopia și sancționate de stat. În ambele cazuri, autorii au rămas în activitate pastorală”, a mai spus avocatul. 

Fostul papă Benedict continuă să nege acuzațiile, potrivit avocaților de la firma Westpfahl Spilker Wastl, care au dezvăluit joi concluziile unei anchete privind cazuri de abuzuri sexuale la Arhiepiscopia Munchenului pe parcursul mai multor decenii.

În 2013, fostul papă scria într-un text: „Aflu, după cum știți, cu profundă consternare. Dar niciodată nu am încercat să acopăr aceste lucruri”.

Avocatul Martin Pusch a mai arătat joi că „Au fost cazuri de abuz cât timp a condus arhiepiscopia. Preoții implicați în acele cazuri și-au continuat munca fără nicio sancțiune. Biserica nu a făcut nimic.”

„El (Benedict - n.r.) pretinde că nu a știut despre anumite fapte, dar noi credem că nu este așa, potrivit a ceea ce știm”, a mai precizat Pusch.

sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate