Sari la conținut

[FOTBAL] Olimpiu Moruțan, variantă pentru naționala lui Mirel Rădoi: ”E de nivelul lui Stanciu!”. Calitățile care-l recomandă


Ciudățel

Postări Recomandate

image.thumb.png.7bc04ef1adfb98cb82855d13edfe192e.png

Fotbalist de bază în campania trecută a naționalei de tineret, calificată la Euro din acest an, Olimpiu Moruțan ar putea intra în planurile lui Mirel Rădoi pentru preliminariile Mondialului din Qatar, care debutează în martie.

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, club la care Olimpiu Moruțan s-a remarcat în Liga 1, a transmis că mijlocașul ofensiv, pe care îl compară cu Nicolae Stanciu, are toate calitățile necesare pentru a face pasul acum la echipa națională de seniori.

Olimpiu Moruțan, propus la prima reprezentativă

”Eu îl văd și acum pe Moruțan la națională. El poate să joace în orice echipă. Dacă joacă un sfert de oră la națională, îi crește valoarea. El e de valoarea lui Stanciu, sunt doi fotbaliști care pot face jocul.

Moruțan e mai inteligent și mai fin în driblinguri. E mai inteligent în pase, se descurcă în spații aglomerate”, a declarat Valeriu Iftime, la ProX.

În acest sezon, Olimpiu Moruțan a evoluat în 21 de partide pentru FCSB, reușind patru goluri și 10 pase decisive. De altfel, mijlocașul ofensiv este cel mai bun pasator decisiv al Ligii 1, cu două assist-uri în plus față de ocupantul locului secund într-o astfel de ierarhie, Constantin Budescu, plecat în iarnă de la Astra la Damac FC, în Arabia Saudită.

Mirel Rădoi și Adrian Mutu, negocieri pentru fotbaliștii eligibili ambele ”naționale”

Olimpiu Moruțan ar putea fi unul dintre fotbaliștii pentru care Mirel Rădoi și Adrian Mutu, selecționerii primelor două echipe ale României, vor ”negocia” în aceste săptămâni, echipa națională de seniori și cea U21 având ambele acțiuni în martie, în preliminariile Mondialului, respectiv în grupele Europeanului de tineret.

În aproximativ același interval temporar, prima reprezentativă va juca împotriva Macedoniei, 25 martie, Germaniei, 28 martie, și Armeniei, 31 martie, în timp ce naționala antrenată de Adrian Mutu va disputa partidele din grupele Europeanului, unde va întâlni Ungaria, Germania și Olanda.

Euro U21 se va disputa într-un format inedit în acest an, grupele fiind programate în perioada 24 - 31 martie, în timp ce fazele eliminatorii se vor juca între 31 mai și 6 iunie.

”O să ne punem la o masă puțin mai rotundă decât asta și punem soluțiile pe foaie. Dacă avem negocierea, dacă sunt doi-trei-patru jucători, nu mi-i poate lua pe toți patru. Depinde și de situația medicală a lotului.

E clar că eu sunt dezavantajat, pentru că e limita de vârstă. Mirel are toată România din care poate lua. O spun de acum ca să audă. Toți simțim că putem obține ceva important la acest Campionat European, dar prioritatea rămâne prima reprezentativă.

Trebuie să ne gândim că jucăm un Campionat European, nu preliminarii, și vrem să obținem un rezultat decent, nu să ne întoarcem așa în țară.

Mirel va decide, dar, așa cum îl știu pe Mirel și la ce relație avem, sunt sigur că vom găsi cea mai bună soluție”, declara Adrian Mutu, la Fotbal Club, de la Digi Sport, în ianuarie, despre ”negocierile” cu Mirel Rădoi.

sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate