Sari la conținut

[fotbal] Cât plătesc românii ca să-și ia permis fals din Ucraina și ce riscă acum Coman, prins cu acte suspecte la volanul unui A7


Ciudățel

Postări Recomandate

image.thumb.png.4daa435d392160b6afbbf0c0b1f5189f.png

Fotbalistul de la FCSB mergea de la Constanța spre București la volanul unui Audi A7, iar când polițiștii l-au tras pe dreapta, le-a arătat un carnet obținut în Ucraina.

Cum funcționează în România filiera permiselor false din Ucraina

”Filiera” permiselor de conducere din Ucraina este una cunoscută în România. Mulți români care nu sunt în stare să obțină permisul auto în țara noastră apelează la acte false procurate din țara vecină.

La finalul lui 2020, polițiștii din Iași recunoșteau că tot mai mulți români prezintă documente care ar fi eliberate în Ucraina. ”Observăm, într-adevăr, o tendinţă de creştere, însă nu doar a permiselor falsificate, ci şi a altor documente auto. 

Am identificat documente false care proveneau din Ucraina, Republica Moldova, Cipru sau Italia”, declara subcomisarul Mihai Şoric, şeful Serviciului Rutier al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, citat de Adevărul.

Acesta explica și faptul că din cauza conflictelor armate din anumite zone ale Ucrainei, precum Donbass, autoritățile de acolo nu pot confirma cu exactitate dacă permisele auto verificate sunt veridice sau false.

Cât costă un permis fals obținut în Ucraina și de ce unul valabil e greu de luat

Potrivit aceleiași surse, costul pe care românii îl plătesc pentru a avea un permis auto fals de Ucraina este undeva între 600 și 800 de euro.

Polițiștii din zona de nord-est a României au povestit că mulți dintre cei prinși cu documente de Ucraina nu aveau cum să le obțină acolo, de fapt, pentru că nu dețineau pașapoarte, necesare pentru a intra în țara vecină.

Pentru ca un cetățean străin să poată da de permis în Ucraina are nevoie să fie înregistrat legal pe teritoriul acestui stat, adică să aibă permis de ședere. Examenul auto durează undeva la două luni și prevede probe practice și teoretice. În plus, străinul care face școala în Ucraina trebuie să știe limba ucraineană.

Florinel Coman conducea un Audi A7 55 TFSI quattro estimat la circa 50.000 de euro SH, în momentul în care a fost tras pe dreapta.

Mașina fotbalistului atinge 100 de kilometri/ oră în circa 6,5 secunde și are în jur de 200 de cai putere. Acum, ”perla” lui Gigi Becali riscă să meargă chiar la închisoare. Potrivit legii, conducerea fără permis se pedepsește cu închisoare cu executare de la unu la cinci ani. 

La data de 22.02.2021, in jurul orei 17:25, pe A2, km 75, sensul Constanța către București, a fost înregistrat de aparatul radar, circulând cu viteza de 165 km/h autoturismul marca …. cu nr . ….

În autoturism se aflau două persoane, iar în urma stabilirii identității conducătorului auto s-a stabilit că se numește Coman Florinel Teodor, de 22 ani, din municipiul Brăila, fotbalist, a fost informaţia care a explodat în mediul online luni seară.

sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate