Sari la conținut

[NEWS] Prima ședință a coaliției după scandalul Cîțu ”băut în SUA”. Stelian Ion: Afectează imaginea


.Alexander

Postări Recomandate

62206785.jpg

Liderii PNL se întâlnesc astăzi, de la ora 17.00, cu cei de la USR-PLUS și UDMR, în prima ședință a coaliției de guvernare după scandalul mediatic provocat de dezvăluirile premierului Florin Cîțu privind arestarea din SUA.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a solicitat sâmbătă lui Cîţu ca, în următoarea lui declaraţie publică, să le ceară scuze românilor “că nu a avut curajul şi onestitatea” să îi informeze despre episodul de acum 21 de ani, când a fost sancţionat în Statele Unite ale Americii pentru conducere sub influenţa alcoolului.De asemenea, ministrul Justiției, Stelian Ion (USR) a declarat că acest scandal afectează imaginea echipei Guvernului, deoarece ”este o chestiune de încredere”. ”Am spus că aceste chestiuni – şi premierul a spus, şi eu spun în seara asta, şi colegii mei – că le vom discuta în coaliţie. Dar eu îmi doresc foarte mult ca această echipă cu Florin Cîţu în calitate de premier să meargă înainte. (...) Dacă problemele persistă şi se acutizează, bineînţeles că se vor lua decizii. Niciunul dintre noi, nici măcar premierul, nu este de neînlocuit. Dar nu suntem acolo.”, a declarat Stelian Ion, potrivit News.ro, care citează Digi 24.  

În schimb, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila (UDMR), a declarat, miercuri, că, în opinia sa, acest incident petrecut în urmă cu 20 de ani nu este subiect de coaliţie.  

Însă subiectul cel mai important este cel al rectificării bugetare. După ultima ședință tensionată în coaliție, premierul a fost convins să dea bani în plus la Sănătate, Dezvoltare și Transporturi, chiar dacă sumele sunt mai mici decât cele cerute de miniștrii de resort.

De asemenea, se va discuta despre programul PNDL 3 și nemultumirile celor de la USR-PLUS. Miercuri, Cristina Prună (USR-PLUS), vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a criticat intenţia PNL de a elabora un nou plan de investiţii după modelul Planului Naţional de Dezvoltare Locală, cu o valoare de aproximativ 50 de miliarde de lei, apreciind că PNDL 3 este un “concept pesedist de mituit primarii”.

Nu în ultimul rând, potrivit unor surse politice, Cîțu condiționează rectificarea bugetară de numirea noului ministru al Finanțelor. El nu ar vrea să aprobe rectificarea până când nu va avea acordul PNL pentru a-l numi pe Dan Vîlceanu, cu care Orban nu este de acord.Președintele PNL are mai multe variante (printre care Sebastian Burduja, Bogdan Huțucă, Lucian Heiuș, Ionel Dancă), însă în niciun caz Vîlceanu. Iar decizia finală trebuie luata in Biroul Executiv al PNL.

În prezent, interimatul în funcţia de ministru al Finanţelor este asigurat de şeful Executivului.   

 

sursa: stirileprotv.ro  

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate