Sari la conținut

Furtunile „apocaliptice” din China se extind în nordul țării. Zeci de mii de oameni au fost evacuați din calea inundațiilor.


George.

Postări Recomandate

Zeci de mii de oameni au fost evacuați din regiunile cele mai afectate de inundații în centrul Chinei, joi. Oficialii chinezi au anunțat că bilanțul deceselor după dezastrele cauzate de vremea extrem de rea în provincia Henan a ajuns la 33.

Orașe au fost inundate și recolte distruse, iar furtunile extrem de puternice s-au îndreptat spre nordul țări, a anunțat Xinhua, agenția de presă oficială din China. Au fost raportate daune de 189 de milioane de dolari până acum.

Agențiile meteorologice au ridicat, joi, nivelul de alertă de furtună în patru orașe din nordul țării – Henan, Xinxiang, Anyang, Hebi și Jiaozuo. Nivelul a ajuns, astfel, la „roșu”, cel mai ridicat din sistemul de avertizare cu patru nivele.

Printre cei 33 de morți se numără și cele 12 persoane care și-au pierdut viața într-o stație de metrou inundată din Zhengzhou. Alte opt persoane sunt date dispărute.

Peste 73.000 de oameni au fost evacuați din orașul Anyang, la granița provinciei Henan cu Hebei, după ce vremea rea a continuat să facă ravagii – a plouat abundent, iar șapte rezervoare medii din orașul Xinxiang s-au revărsat, afectând sate și orașe mici din apropiere.

Până miercuri seară, peste 470.000 de oameni fuseseră afectați de ploaia abundentă din Xinxiang, conform Xinhua.  În provincia vecină, Hebei, doi oameni au fost uciși de o tornadă care a lovit orașul Baoding.

De luni seară, departamentele meteorologice din China au trimis 120 de milioane de mesaje text de avertizare pe telefoane mobile, avertizându-i pe oameni de furtuni și de ploi torențiale.
 

Sursa -> Digi24.Ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate