Sari la conținut

[TENIS] Un chinez scrie istorie la Wimbledon! Este primul jucător din țara sa calificat pe tabloul principal


Wicks

Postări Recomandate

lbm5uoc.jpg

Zhang Zhizhen a devenit primul jucător chinez din era Open care va evolua pe tabloul principal al turneului de la Wimbledon, după ce l-a învins în patru seturi, 6-0, 6-3, 6-7 (4), 7-6 (6), pe argentinianul Francisco Cerundolo, în ultimul tur al calificărilor de la All England Club.

Zhang Zhizhen (24 ani), ocupantul locului 178 în clasamentul ATP, este al patrulea jucător de tenis din istoria Chinei care accede pe tabloul principal a unei competiții de Grand Slam, de la debutul erei Open, în 1968, informează Agerpres.

Ceilalţi trei sunt Wu Di (2013, 2014, 2016), Zhang Ze (2014, 2015) şi Li Zhe (2019), care au jucat cu toţii la Australian Open.

Turneul de la Wimbledon, singurul de Grand Slam anulat în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, se va derula anul acesta în perioada sa tradiţională, urmând să debuteze pe 28 iunie și se va încheia pe 11 iulie, odată cu EURO 2020.

Deţinătorul titlului la masculin este sârbul Novak Djokovic, liderul mondial, în timp ce românca Simona Halep este deţinătoarea trofeului la feminin. Din păcate, constănțeanca nu-și va putea apăra titlul cucerit în 2019. Halep a declarat forfait din cauza accidentării la gambă.

”Cu tristețe anunț că mă retrag de la acestă ediție a turneului de la Wimbledon din cauză că nu m-am putut recupera complet după accidentarea la gambă.

Am dat totul pentru a putea juca la Wimbledon. Acum doi ani am trăit momente speciale aici. Eram entuziasmată și onorată să revin pe teren ca deținătoare a trofeului.

Din păcate, corpul meu nu a cooperat și trebuie să amân revenirea la Wimbledon pentru anul următor. Recunosc că sunt foarte dezamăgită din cauza acestei situații”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

Sursa: DIGISPORT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate