Sari la conținut

[FOTBAL] Șeful diplomației germane, mesaj tranșant după decizia UEFA. Ce i-a îndemnat pe fanii naționalei să facă


Wicks

Postări Recomandate

ewsrvSo.jpg

Ministrul Afacerilor Externe din Germania, Heiko Maas, a criticat UEFA pentru decizia sa de a nu permite ca stadionul din Munchen să fie iluminat în culorile curcubeului, miercuri seara, la meciul dintre naționala Mannschaft şi selecţionata Ungariei din cadrul EURO 2020, în semn de protest faţă de politica Budapestei în privinţa minorităţilor sexuale.

"Este adevărat, terenul de fotbal nu are nimic de-a face cu politica. Este vorba de persoane, de echitate, de toleranţă. De aceea, UEFA a transmis un semnal greşit", a scris Heiko Maas pe contul său de Twitter, încurajând totodată suporterii să afişeze culorile curcubeului "pe stadion şi în afara sa" la meciul de pe Allianz Arena, din ultima etapă a Grupei F a Campionatului European.

Municipalitatea din Munchen va ilumina în culorile curcubeului mai multe clădiri din oraş după decizia ''ruşinoasă'' a UEFA de a interzice aceste culori pe stadionul din metropola bavareză, unde azi va avea loc meciul dintre Germania şi Ungaria, în cadrul Grupei F la EURO 2020.

''Noi, în Munchen, nu vom fi în niciun fel împiedicaţi să trimitem un semnal clar Ungariei şi lumii privind discriminarea homosexualilor'', a declarat primarul Dieter Reiter, anunţând că sediul primăriei, un turn şi o fabrică de lângă Allianz Arena vor fi astfel iluminate, scrie Agerpres.

''Mi se pare ruşinos că UEFA ne interzice, aici, la Munchen, să trimitem un semnal pentru toleranţă, respect şi solidaritate cu cei din comunitatea LGBT. Se invocă politica, dar gestul nu este unul politic ci un semnal transmis umanităţii'', a adăugat edilul.

Declaraţia ministrului ungar de Externe a fost făcută înaintea unei reuniuni a miniştrilor de Externe din UE programată la Luxemburg. Cu o zi înainte, el considerase ''periculos'' să fie amestecate sportul şi politica.

Intenţia anunţată de primarul social-democrat al Munchen-ului, Dieter Reiter, şi care aştepta aprobarea UEFA era menită să arate solidaritatea faţă de comunitatea LGBT din Ungaria, după ce parlamentul de la Budapesta

''Consider că este foarte dăunător şi periculos atunci când cineva încearcă să amestece politica cu sportul. Au existat unele încercări de acest fel în în istoria lumii şi ele au sfârşit foarte rău'', declara Peter Szijjarto.

''Toată lumea îşi dă seama că despre aceasta este vorba, noi în Ungaria am adoptat o lege pentru a proteja copiii unguri şi există un protest împotriva ei în Europa Occidentală, pe care ei încearcă să-l exprime şi prin aducerea politicii la un eveniment sportiv'', spunea oficialul ungar. ''Cred că aceasta face mult rău, experienţa istoriei arată că este un lucru greşit, şi cred că germanii ştiu asta, ei cu siguranţă îl ştiu foarte bine'', puncta Szijjarto.rală''.

Sursa: DIGISPORT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate