Sari la conținut

[FOTBAL] Reacția selecționerului galez după cartonașul roșu dat de Ovidiu Hațegan la Roma: ”Decizie dură”. Verdictul specialistului


Wicks

Postări Recomandate

M3nnJpr.jpg

Țara Galilor a fost învinsă de Italia, scor 0-1, în ultima etapă din faza grupelor EURO 2020, partidă în care, din minutul 55, a jucat în 10 oameni.
Arbitrul central al partidei, românul Ovidiu Hațegan, l-a eliminat pe stoperul Ethan Ampadu pentru un fault dur, cu talpa pe glezna lui Federico Bernardeschi, decizie contestată, însă, de galezi.
Reacția selecționerului Țării Galilor după ce Ovidiu Hațegan l-a eliminat pe Ethan Ampadu

Rob Page, selecționerul Țării Galilor, consideră că decizia de a acorda cartonaș roșu a fost aspră, fiind mai potrivit un cartonaș galben.
”Ethan este dezamăgit, normal. Încă nu am revăzut faza, dar în momentul respectiv m-am gândit că este o decizie dură. M-am gândit că ar fi putut fi cartonaș galben. Este un băiat tânăr și vrea să fie parte a acestui turneu, iar acest lucru îl va afecta într-o anumită măsură.
Ethan o să învețe din asta și va reveni mai puternic și mai matur, pentru că a trecut prin această experiență. Poate acum nu crede asta, dar băieții sunt alături de el, staff-ul este alături de el și ne vom asigura că este bine”, a declarat Rob Page.
După ce a fost eliminat în startul reprizei secunde de la Roma, Nathan Empadu a devenit, potrivit Opta, cel mai tânăr jucător din istoria Campionatului European care încasează un cartonaș roșu, la 20 de ani și 279 de zile.
Deși a pierdut cu Italia, Țara Galilor s-a calificat în optimile EURO 2020, din postura ocupantei poziției secunde în grupa A.
Verdictul specialistului după cartonașul roșu acordat de Ovidiu Hațegan în Italia - Țara Galilor
Peter Walton, fost arbitru de Premier League, analist în Marea Britanie pe durata Campionatului European, a transmis că decizia luată de Ovidiu Hațegan a fost cea corectă.
”Se vede clar că Ampadu a avut o intervenție întârziată, pune piciorul în glezna adversarului. Este cartonaș roșu, pentru că instrucțiunile UEFA de dinaintea meciurilor anunță că astfel de faulturi trebuie sancționate cu eliminare”, a transmis Peter Walton.

Ovidiu Hațegan este singurul arbitru care a arătat cartonașul roșu la această ediție e Campionatului European. Centralul român nu l-a eliminat doar pe Nathan Ampadu, ci și pe Grzegorz Krychowiak, în Polonia - Slovacia 1-2, din prima rundă a fazei grupelor.

Sursa: DIGISPORT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate