Sari la conținut

[STIRI GAMING] Bitcoin va deveni în curând moneda oficială într-o țară din America Centrală


akTeN

Postări Recomandate

Bitcoin va deveni în curând moneda oficială într-o țară din America Centrală

Bitcoin.jpg

Bitcoin va trece la următorul nivel al existenței sale după ce congresul din El Salvador a aprobat o lege prin care va face din criptomonedă, o monedă oficială a țării. Asta nu înseamnă că va înlocui moneda curentă, adică dolarul american, însă va fi o variantă prin care cetățenii vor putea să-și plătească taxele, ratele și chiar să plătească pentru bunuri și servicii. Această măsură vine în sprijinul celor care nu au acces la bănci, sau care vor să trimită sau să primească bani din alte țări.

Propunerea a fost aprobată de congresul din El Salvador în decursul serii de marți, după ce a fost anunțată săptămâna trecută la o conferință Bitcoin din Miami. Votul a fost majoritar (62 din 84), dar există și un substrat pe care unii oameni nu l-au luat în considerare: Nayib Bukele, președintele statului, are foarte multă putere politică în El Salvador și majoritatea congresului face parte din partidul acestuia.

Bitcoin nu va aduce niciun beneficiu clasei sărace din El Salvador

Deși propunerea sună bine, câteva grupuri care se concentrează pe drepturile omului din America Centrală au dubii cu privire la adopția Bitcoin. Aceștia subliniază faptul că oamenii săraci din El Salvador nu au acces la tehnologia necesară pentru a folosi și stoca moneda, însă guvernul susține că va oferi „mecanismele și training-ul necesar” pentru a-și educa populația să folosească criptomoneda.

sursa: zonait.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate