Sari la conținut

Plănuiești să-ți cumperi un nou PC? Iată de ce aspecte să ții cont când vrei să achiziționezi un nou calculator


MAVERIK.

Postări Recomandate

placa-video-original.jpg

În ziua de azi dacă alegi să-ți cumperi un calculator nou, trebuie să ai în vedere care sunt obiectivele tale pentru a-l folosi. În momentul în care te hotărăști să-ți achiziționezi un computer, probabil te întrebi cum să alegi cel mai bun model pentru tine. 
Toată lumea țintește pentru o funcție anume când vrea să-și achiziționeze un nou model de calculator: ori pentru programe de editat, pentru telemuncă, pentru gaming sau pur și simplu vrei să-i cumperi bunicii ca să vorbiți pe skype. În caz că nu ești familiarizat cu acest domeniu, iată câteva aspecte de care să ții cont dacă vrei să cumperi un PC. 

Cum să alegi cel mai bun PC pentru tine

Premisa de la care trebuie să pornești când vrei să-ți cumperi un calculator este scopul pentru care îl vei folosi. Dacă vrei să cumperi pentru bunica un calculator ca să vorbiți pe skype, sigur nu ai nevoie de un PC de gaming. În același timp, dacă vrei să înveți programe de editare foto-video, un calculator cu capacități medii nu va fi o alegere potrivită. Iată cum să alegi un calculator în funcție de scopurile tale:

  • Telemuncă. Dacă ai nevoie de PC pentru utilizarea unor programe de editat cum ar fi Photoshop, InDesign, Illustrator, Corel Draw sau Adobe Premiere Pro, este necesar să alegi un calculator cu o memorie mare și procesor puternic. Nu ignora și cantitatea de stocare și tipul de unitate, pentru că aceste elemente contribuie la performanța vitezei calculatorului. 
  •  
  • Gaming. Dacă vrei să te apuci de gaming, trebuie să știi că astfel de calculatoare sunt extrem de scumpe. Pe de altă parte, dacă nu investești într-un PC bun, atunci nu are rost să te apuci de gaming. Sunt multe funcții de care trebuie să ții cont când îți cauți calculator pentru jocuri video: viteza, unitatea sau placa video. Dacă ai deja un calculator pentru gaming, dar vrei să ai o placă video și mai performantă, Forit.ro îți pune la dispoziție o varietate largă de plăci video de unde poți alege. 

Monitorul este important

Monitoarele sunt la fel de importante ca oricare dintre componentele calculatorului. Mulți consideră că doar mărimea monitorului definește capacitatea lui de funcționare, dar există multe alte aspecte de care să ții cont când îți alegi monitorul: tipul ecranului, mărimea ecranului, raportul de contrast sau consumul de energie. Doar o persoană care este pasionată de grafică și editare video și care chiar lucrează în domeniu, va observa că există diferențe între calitatea pozelor pe un monitor performant.

Fii atent la memoria RAM

Dacă nu-ți alegi un calculator cu o memorie mare, atunci vei avea parte de foarte multe bătăi de cap. Memoria RAM este cea care funcționează cu procesorul atunci când rulezi videoclipuri, aplicații, jocuri sau oricare alt program. Toate datele care rulează în calculator, se stochează în memoria RAM  inclusiv meniurile, folderele, și poza de pe desktop. Este important să aibă o memorie de stocare mai mare, astfel PC-ul va avea o viteză de rulare lentă.  Bineînțeles, există multe alte elemente de care să ții cont atunci când urmează să-ți achiziționezi un calculator nou. Dar pentru început aceste sunt aspectele de bază pe care să le ai în vedere pentru a face alegerea potrivită. 
 

SURSA:www.libertatea.ro

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate